Приложение за цвета на лака за нокти

Иновативното приложение с голям успех на Hackathon 2014

04.05.2014

Жените властват на Hackathon 2014, в Ню Йорк, проведен този уикенд.
Приложение, наречено Indulge, решава един много голям проблем за дамите, особено за тези, които обръщат изключително внимание на маникюра си.

Не пропускайте: “BEAUTY MIRROR” – едно по-различно селфи

Представете си, че сте в козметичния салон и искате от маникюристката си да ви лакира с един страхотен цвят, който сте видели от приятелка. Да, но не знаете името му, а и вашата приятелка също. Всъщност кой ли би запомнил номера на лака си за нокти (не искаме да обидим никой, може и да има такива).

В подобна “кризисна” ситуация, на помощ идва Indulge  – Приложение за цвета на лака за нокти

На TechCrunch Disrupt Hackathon, този уикенд, Indulge представят едно много практично, типично женско приложение, което решава реален проблем (за дамите, които имат подобни).

The Nail Snob - Приложение за цвета на лака за нокти

Иновативмното мобилно приложение – The Nail Snob

Как работи: 

Когато пристигнете в козметичния салон, чекнете се през Indulge. Изберете своя цвят лак за нокти и сканирайте баркода на шишенцето – приложението запазва информацията от него. След като ноктите ви изсъхнат, ще получите нотификация да снимате “Прекрасния си маникюр”, за да го покажете на приятелките си.

Вижте още: Перфектното облекло за всяко време

Женското” приложение печели второ място на TechCrunch Disrupt Hackathon в Ню Йорк, а още по-интересното е, че двама от хората, стоящи зад него са българи – Велина Иванова и Христо Христов. Може да видите краткото им интервю във видеото.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.