Разширение за Chrome “приспива” табовете

Така позволява на браузъра да работи по-добре и да не се претоварва

19.05.2015

Google Chrome е един от най-използваните в световен мащаб браузъри. Някои хора го “хейтват”, други пък като мен са лоялни и привързани към него. Вярно, че си има своите недостатъци, но пък перфектни неща рядко съществуват.

Ако сте като мен и обикновено имате отворени над 10 таба, вероятно изпитвате проблема с “крашването” на браузъра.

Разширение за Chrome, малък и олекотен инструмент, решава този проблем, като “приспива” неактивните табове

Great Suspender ви позволява да “приспивате” табове, които не са били активни между 30 секунди и 3 дни. Приложението автоматично спира неизползваните раздели, за да освободи системни ресурси.

Всеки “заспал” таб може да бъде възстановен като щракнете някъде върху страницата.

Разширение за Chrome "приспива" табовете

Как да приспим неактивните табовете

Спирането на временно неактивните табове намалява броя на DOM елементите на страницата и гарантира, че няма да има излишно “изтичане” на памет или изпъленение на прекомерно много JavaScripts.

Вижте още: 10 полезни разширения за Chrome – 2015

Това означава, че може да поддържате вашия имейл и 30 други таба отворени във фонов режим, без да това да забавя системата ви.

Разширението за Chrome ви дава възможност и да добавяте адреси към “белия списък”. Това означава, че всяка страница от този списък няма да бъде “приспивана”.

Разширение за Chrome "приспива" табовете

Chrome с ново приложение

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.