Принс с посмъртно видео

"Batdance"

04.05.2016

Песента на Принс към филмa „Батман“ от 1989 г., проправи своя път с онлайн дебют.

Принс не поставяше музиката си в YouTube, но след смърта му се появиха негови клипове, които иначе рядко могат да се видят в нета. „Batdance“ е едно от тях.

Принс с посмъртно видео – „Batdance“

„Batman“ е 11-тият албум на Принс. Записван е в продължение на шест седмици през месеците февруари и март 1989 г., и е бил освободен през юни.

Първоначалният план е бил да се работи само за филма „Батман“, за да може звездата да запише няколко нови парчета и да ги смеси с по-старите, като „1999“ и „Baby I’m A Star“. Но Принс решил да направи една изцяло нова колекция от песни само за филма.

В крайна сметка са използвани три от песните – „Electric Chair“, „Scandalous“ и „Anna Waiting“, преименувана на „Vicki Waiting“, специално за филма. Един от другите планове за филма бил Принс да пее танцови песни, а Майкъл Джексън да пее балади, но това никога не било осъществено. Шийна Ийстън записва дуета – „The Arms of Orion“. Диалог от филма с участието на гласовете на Джак Никълсън и Майкъл Кийтинг, които се използват също и в албума.

„Батман“ продава над 11 милиона копия в САЩ и достига до четвърто място в Австралия. А саундтракът „Batdance“ е номер 1 шест седмици в класацията Billboard 200.

Дори и след като напусна света на живите, Принс продължава да живее чрез своята музика и творчество. Една икона, която остави след себе си звучно наследство за хилядите фенове.

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.