Приятели или предатели….

Приятелството е дума, която всеки човек разбира по различен начин, но вярвам че няма такъв, който да не я е изпитал, поне веднъж, през целия си живот. И то да я е усетил в пълната и сила!

Приятел e не просто човек, с който слушате една и съща музика, харесвате едни и същи филми, приятно ви е да се забавлявате заедно…. Приятелят – той е много повече! И тук ще спомена едни тривиални и добре познати думи като уважение, лоялност, подкрепа, разбиране, искреност, чест, достойнство, вяра, обич, жертвоготовност, доверие… Тези думи всички ги знаем, че дори ги и използваме в речта си. Искрено ще се радвам всички да знаем значението им  и да са наши приоритети и качества!

friends_forever_nai_vajnoto_v_jivota_e_da_imash_priqteli_i_liubov

Смятам, че от нас самите зависи от какви хора ще бъдем заобиколени и дали те ще са наши истински приятели или след време ще се окажат предатели. Много често, биваме разочаровани от лицемерието и завистта на хората около нас. Често срещаме хора, те ни впечатляват, грабват интереса ни. Колкото повече време прекарваме с тях, толкова повече се привързваме към тях и им се доверяваме. Харесваме ги и след няма и няколко месеца ги считаме за приятели. Вярваме, че говорят това, което мислят, че представляват реално това, което показват пред нас.  И тук, не ме разбирайте погрешно – наивността не е лоша черта от характера. Това да вярваме, че всички хора са искрени и ни мислят само доброто, че на този свят няма фалш и комплекси – това би било чудесно. За съжаление, в днешния свят, това не е оптимизъм, а  граничи с глупост. Да, такива хора съществуват, но са рядкост. Повечето хора се възползват от добротата ни, намират любовта ни за даденост, биха ни унижили при първа възможност, никога няма искрено да се радват на нашите успехи, камо ли, да  са до нас в трудни моменти.