Професионалните клоуни срещу филма „То“

19.09.2017

Не всички са доволни от усещането, което оставя филмът „То“, който се завъртя по кината скоро в нова версия.

Последната адаптация на класическия роман на Стивън Кинг счупи рекордите в боксофиса миналия уикенд, като достигна невероятните $123.4 милиона на пазара в САЩ. Но някои професионалисти в определена бизнес ниша, не са доволни.

Професионалните клоуни срещу филма „То“

Основният злодей в „То“ е зъл клоун на име Пениуайз, който тероризира измисления град Дери, Мейн. Неговият особен интерес е да хваща деца. Излишно е да казваме, че родителите вече не са много ентусиазирани да наемат клоуни за рождените дни на децата си.

Всъщност Джон Нелсън, професионален клоун, казва, че е получил няколко отказа през последните седмици поради излизането на „То“ и маркетингът на страшния Пениуайз.

Нелсън, който е съсобственик на Clowns in Town, е организирал митинг пред Regal Cinema в Ню Йорк, за да покаже, че клоуните не са толкова лоши.

„Нашата надежда е да повишим достатъчно осведомеността, така че когато хората си помилсят за клоуни, да не мислят за страшни убийци, а за хора, които посвещават живота си на радостта“, казва Нелсън пред NBC News 4.

„Миналата седмица партньорът ми и аз имахме шест анулирани участия за рождени дни“, каза Нелсън. „И други колеги, в Ню Йорк и в други градове, също са пострадали.“

Тъй като много клоуни не искат депозити предварително и им се плаща на място, според Нелсън, популярността на „То“ е причинила значителна загуба за бизнеса.

Излизането на филма е само последното препятствие за клоуните по света. Въпреки че те са основен елемент на детското забавление в продължение на повече от 200 години, през последните поколения децата са придобили значителен страх от клоуните. Според  проучване сред 250 деца от Шуфийлдския университет в Шефилд, децата намират клоуните „плашещи и непонятни“. И възрастните се страхуват от тях. Има дори и дума за този страх: коулфобия (страх от клоуни).

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.