Project X

Project X започва с встъпление от Warner Bros  – „С „извинение” към гражданите  на Северна Пасадена”.

Томас тъкмо навършва 17 години и неговите приятели Коста и J.B. планират да направят огромно парти в къщата му,за да станат популярни сред съучениците си.Родителите на Том заминават за уикенда ,като му забраняват да кани повече от пет души и в никакъв случай да не кара скъпият Мерцедес на баща си.Въпреки това,Коста го окуражява да направят партито и да станат най-известните „party people” в гимназията.

Никой от тях не предвижда разрушителните размери на партито. Коста прави изявление по местната радио станция, купуват марихуана  и всичко излиза извън контрол.

На партито пристигат  стотици хора ,най-вече непознати.Съседите се оплакват от шума и полицаите се отзовават,при което са „смачкани „ от тълпата хлапаци,опиянени от влиянието на екстази и марихуана.Полицията се принуждава да се завърне със SWAT екип,който също е разбит  и целият квартал се оказва в пламъци.

Последствията са за сметка на Томас,който е  наказан от баща си да плати щетите с много работа.

И въпреки всичко  услията си струват.На следващия ден,трите момчета са най-известните в гимназията и са поздравявани за страхотното парти.

На пръв поглед,сюжетът е типични американски,простоват.Но има какво ново да видите.И ако не друго, поне ще се позабавлявате и посмеете на воля.