Простичката тайна на богатството от Тони Робинс

Лайф коучър и предприемач дава съветите си за постигането на дългосрочни финансови успехи

27.11.2014

Тони Робинс – бизнес гуру, предприемач, лайф коуч, това е човек, който е постигнал много в живота. Милионер, когото списание Forbes поставя сред “Стоте най-влиятелни знаменитости”. Той е постигнал всичко, към което се е стремял и с радост споделя житейските си мъдрости с хората по цял свят. Сред почитателите му са хора, като Доналд Тръмп, Опра Уинфри и Дона Карън. Много от тях са се допитвали до безценните му съвети.

Със страст, желание и безгранична енергия, Тони Робинс води лекции и презентации по цял свят. А книгите му бързо се превръщат в бестселъри. Определено си слагам изданията му в листа си с книги за задължителен прочит.

7 лесни стъпки за финансова свобода от Тони Робинс

В книгата си “ПАРИ. Овладей играта. 7 лесни стъпки за финансова свобода” (Simon & Schuster, 2014 г.), предприемачът и автор Тони Робинс говори за това как да спечелим играта на богатството.

“Парите са добър слуга, но лош господар.” – Франсис Бейкън

От inc.com споделят редактиран откъс от книгата, която все още не е преведена на български.

Тони Робинс представи нова книга

Представянето на новата книга на Тони Робинс

* “Малко други думи имат силата на “пари”, да провокират крайни човешки емоции. Много от нас отказват дори да говорят за пари. Също като религия, пол или политиката, темата е табу на масата и често не се допуска на работното място. Парите са нещо толкова силно и лично. Те могат да накарат хората да се чувстват виновни, когато ги имат или да се срамуват, когато ги нямат.

Но какво всъщност означава това?

За някои от нас парите са от жизненоважно и решаващо значение, но не и от първостепенно. Това е просто един инструмент, който е източник на енергия и се използва в услуга на другите, както и за един по-добре изживян живот. Други консумират с такъв глад парите, че това обсебване унищожава всичко около тях. Някои дори са готови да се откажат от нещата, които са много по-ценни, за да получат още и още пари: здраве, време, семейство, собствена стойност и в някои случаи дори себе си.

Вижте още: 5 урока за предприемачеството от Уолт Дисни

В същността си парите са за власт.

Всички сме виждали как парите могат да имат силата да създават или да унищожават. Те могат да финансират една мечта или да започнат война. Вие може да осигурите пари, като подарък или да ги владеете, като оръжие. Парите могат да се използват като израз на духа, творчеството, идеите или като безсилие, гняв, както и омраза. Те могат да се използват, за да повлияят на правителства и частни лица. Някои се женят за тях и след това разбират реалната им цена.

………

Парите със сигурност са един от начините да материализираме мечтите си. Но дори ако парите са само възприятие или абстрактна концепция, ние не ги чувстваме така, когато ги нямаме. И едно нещо е сигурно: Или ги използвайте, или те ще ви използват!

……..

Намерете начин да направите повече за другите, отколкото някой друг прави за Вас. Станете по-ценни. Правете повече. Дайте повече. Бъдете повече. Предлагайте повече. И ще имате възможност да спечелите повече.

……”

*Частичен превод на откъс от книгата, публикуван от inc.com.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.