Хюман Дизайн – Първите Стъпки към Щастието

Новаторска и революционна система

22.12.2013

Системата Хюман дизайн е новаторска и революционна – преобръща представите, че човек може да бъде каквото сам реши и да стане какъвто си поиска. Разбулва мита, че всички сме еднакви и че щом някой може нещо, значи всички го могат. Хюман дизайн слага край на това да се сравняваме помежду си и да се стремим да бъдем като някой друг.

 Хюман Дизайн – Как да направим първите стъпки към Щастието?

Основният фокус в системата е Индивидуалността ни. Така, както няма два еднакви пръстови отпечатъка, така няма и двама еднакви по качества хора. Хюман дизайн разкрива в какво именно се състои Уникалността на всеки от нас, с какъв комплект заложби сме дошли на този свят и как най-пълноценно да ги използваме.

През повечето време от деня вниманието ни  не отива по предназначение. Животът на повечето хора е баланс между това да компенсират/наваксат нещо и между това да се оправдават за своите постъпки.

Първите Стъпки към Щастието

Щастието е избор…

Хюман дизайн показва в коя област действаме като себе си и къде се отклоняваме от своята собствена реализация и удовлетворение. Затова и оправданията естествено отпадат в даден момент – ние НЕ можем повече да действаме като някой друг, а да се оправдаваме, затова, че сме себе си, става безсмислено.

Посредством основния инструмент в Хюман дизайн – лично изготвената карта на всеки човек, става разкодирането на нашите дилеми, колебания и неясноти в живота. Графиките в картата са математически прецизни и успяват да отговорят на редица наши въпроси, свързани с личното развитие, партньорските взаимоотношения, семейната динамика и професионалната ни реализация.

Вижте още: Хюман дизайн – Четирите пътя към Щастието

Това е уникален процес на себеопознаване – имаме карта, имаме точни насоки, от нас остава само да направим първата крачка и да се потопим в преживяването.

Всяка една област от живота намира израз в картата и чрез нейното разчитане разбираме къде имаме да учим (кои са слабите ни места) и къде сме силни и автентични.

 Хюман Дизайн

Human Design България

Доскорошни казуси, които сме смятали за проблем, престават да ни обременяват и виждаме пътя към тяхното лесно разрешаване. Стресът, липсата на любов, преумората и чувството за несигурност са само част от темите, които от наш недостатък, могат да се превърнат в предимство – стига да знаем как да се възползваме от тях.

Първата стъпка в Хюман дизайн е сюблимен момент: огромно бреме пада от плещите на човек, когато разбере за своята истинска същност и предназначение. Това е и моментът, който бележи истинския преврат в живота: човек не може да остане същия след като научи за своето истинско Себе. И макар да не става „от раз”, трансформацията, която човек започва да преживява, откривайки себе си, носи неизразимо удоволствие и вътрешна хармония.

А също и любов: както към Себе си, така и към Хората и Живота.

Готови ли сте за това приключение?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването