Пътуването е толкова хубаво…

Колкото и пристигането...

23.04.2017

„Важно е, когато преследваш някаква цел, да не изпускаш от погледа си цялото пътуване“ – Анди Гарсия. Страхотна мисъл, изразена по много хубав начин. И като се замислим Анди е напълно прав. Пътуването към всеки резултат – без значение дали ще е невероятно добра професионална работа или прекрасно прекаран живот е също толкова важно, ако не и по-важно от края му. Да не забравяме, че по време на самото пътуване срещаме много изпитания и препятствия, които ни помагат да станем по-силни характери и изковават волята ни на победители.

Пътуването е толкова хубаво, колкото и пристигането

Основното, върху което искам да се замислите тук, е че според мен изкачването ви предоставя много повече стойност и ви дава не по-малко награди от достигането на планинския връх. Защо ли? Защото изкачването нагоре към целта оформя характера ви, дава ви възможност да реализирате потенциала си и ви подлага на изпитание, за да разберете до каква степен всъщност желаете да победите и да се справите с трудностите, предоставени от живота. Именно изкачването ви учи, то ви преобразява и изважда на бял свят гения, който живее във вас. А във всеки от нас живее някакъв гений, просто малцина успяват да го изкарат на бял свят.

Вижте още: Овладейте своето величие…

Пътувайки към върха на планината, вие развивате качествата на величието, като например упоритост, кураж, устойчивост, състрадателност, разбиране и т.н.

Пътуването е толкова хубаво...

Не изпускай погледа си от пътуването

Естествено, да осъществиш мечтата си е невероятно сладко усещане. Но то не ви дава същите дълготрайни дарове, които ви носи пътуването. Учим повече от моментите, в които сме поставени на изпитание, отколкото от моментите на успех. Затова не пренебрегвайте силата на пътуването пред крайната точка и се постарайте да му се насладите изцяло. Пътуването към върха ще изкове характерите ви и ще ви направи истински бойци, а пристигането ще бъде голямата ви победа, защото вече няма да сте същите. Ще сте преминали през етап на самоусъвършенстване и ще сте много по-добри в това, което правите.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването