Пътуването е най-добрият начин да се опознаете

Обмислете посещението на различни дестинации с партньора си преди да предприемете брак

10.01.2015

Казват, че най-добрият начин да проверите дали връзката ви ще издържи или дали можете да се разбирате, е да заживеете заедно. Вярно, че е добър начин да тествате себе си, но не и най-добрият. Според специалистите за да се опознаете най-добре във всякаква светлина, трябва да излезете извън ежедневните си рамки.

Пътуванията обогатяват ума и душата, разширяват собствените ни хоризонти. Определено за мен най-добрата инвестиция на спестените за забавление пари е в пътуване до желана дестинация.

И така към същината на темата –  защо пътуването заедно е най-добрият начин да се опознаете с партньора си, преди да предприемете важната стъпка към брак.

Пътуването е най-добрият начин да се опознаете

1. Да бъдете далеч от естествената си среда

Пътуването далеч от дома е естествен тест за способността да се адаптирате. Излизайки от зоната на комфорта вие поставяте себе си в непознати ситуации, които тестват психиката ви.

Вижте още: Дълга връзка – разнообразието „Мисия възможна”

2. Сравнете темповете си

Ако по време на ваканцията партньорът ви иска да лежи по цял ден в хотела, а на вас страшно много ви се обикаля, тогава имате проблем. Темпото ви на живот явно не съвпада и това със сигурност ще ви създаде проблеми в даден етап от връзката ви.

Пътуването е най-добрият начин да се опознаете

Снимка: pinterest

3. Компромиси

Голяма част от брака се крепи на компромисите. При пътуване до различни места ще бъдете изправени пред ситуации, които ще налагат да постигате съгласие независимо, че сте на различни мнения. Така ще разберете до колко партньорът ви и вие самите сте готови да правите компромиси.

4. Търпение

Забавени полети, изгубени багажи и дългите опашки са само само малка част от изнервящите обстоятелства, които може да срещнете по време на пътуване. В тези случаи несъзнателно изпитвате себе си и партньора си по критерия търпение – основополагащ фактор за успешен брак.

5. Разходи

Парите винаги са били ябълката на раздора, особено в едно младо семейство. Докато пътувате заедно може да съпоставите моделите си на харчене и пестене, за да разберете дали съвместният ви семеен бюджет ще просъществува.

6. Ценности

Посещаването на нови места винаги е вълнуващо. Всеки си има своите ценности и интереси, които можете да разберете по местата, които искате да посетите. Дали партньорът ви е толкова ентусиазиран колкото вас да посетите градския музей, например?

Не се притеснявайте, ако имате разминавания във връзката си на база на горепосочените критерии. Може и да не се окажат фатални, но пък е по-добре да ги знаете навреме. Така че започнете да убеждавате половинката си да пътувате повече заедно през тази година.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.