Ябълката на изкушението

Как една компания се превърна в символ на сбъднатите мечти...

17.04.2017

Едва ли има човек, който да е повлиял толкова много на технологичните вкусове на потребителите, както Стив Джобс. Той е едновременно лидер и вдъхновител, своеобразен технологичен философ и символ на мечтите.

Стив Джобс е потомък на сирийски бежанец в САЩ. Той е определян, като най-добрият „мислител“ сред компютърните професионалисти.

Ябълката на изкушението или как Стив Джобс превзе света

Подобно на Зигмунд Фройд, Джобс е творец, който онагледява своите мечти, без да се придържа прекалено много към спецификата на своята дейност. Неговите презентации са едновременно семпли и въодушевяващи, невероятно близки до обикновения потребител.

Вижте още: 5 съвета за успешни преговори от Стив Джобс

Класически ще остане примерът за представяне на продукт, който беше проведен преди повече от 10 години. На него, Стив Джобс се появява, като фокусник, облечен в черен пуловер и дънки.

Ябълката на изкушението

Джобс представя ново поколение MP3 плеъри

Неговата харизма е това, което превръща всяка презентация в шоу, при което продуктите на „Епъл“ са логично следствие от една фантастична тенденция.

На това представяне лидерът на американския технологичен гигант представи първото поколение на модерните MP3 плейъри. Това, което последва, е част от една приказка за повечето потребители.

Неслучайно, когато един американец говори за своята държава, той изтъква нейните ценности – свобода и демокрация, но и това, че САЩ е родина на „Епъл“. За да се превърне подобна компания в символ на сбъднатите мечти е необходимо да се разбере ролята на Стив Джобс, която не е била на сух прагматик или финансов гуру. Той е сбъдвал мечтите си, заедно с всички работещи в „Епъл“.

Как Apple превзе света

Стив Джобс: 1955 – 2011

Не, по-точно той е мечтаел заедно със своите милиони фенове, поглеждайки през техните очи как трябва да изглеждат съвременните комуникации.
„Епъл“ превръща обикновените пластмасови джаджи в нещо, което се доближава до философията и изкуството, надхвърляйки обикновената и популярна мода.
Главният „виновник“ за това е Стив Джобс, който живя и твори, както повелява сърцето му. А това е непостижимо и неприемливо за повечето „финансови акули“, владеещи могъщите финансови пазари.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването