Ядливи водни балончета

Които да заменят пластмасовите бутилки с вода

24.04.2017

Пластмасовите бутилки за вода може скоро да са нещо от миналото, благодарение на тези невероятни ядивни водни мехурчета, създадени от иновативно, устойчиво производство на опаковки, базирано в Лондон, Великобритания.

Ядливи водни балончета – технология от бъдещето

Мехурчетата, наречени Ooho !, се създават чрез затваряне на капчица питейна вода в годна за консумация мембрана, направена от естествен екстракт от морски водорасли. Нищо не се губи и продуктът ще се разгради напълно в продължение на 4-6 седмици, ако не бъде консумиран.

Екипът зад тази блестяща идея се нарича Skipping Rocks Lab, куп инженери от RCA и Imperial College London, които за пръв път представиха своята новаторска концепция през 2013 г. Оттогава работят усилено, за да направят своята мечта реалност и наскоро създадена crowdfunding страница, вече наброява над 600 хиляди лири само за няколко дни. Като се има предвид, че САЩ сами използват приблизително 35 милиарда пластмасови бутилки годишно и това, че пластмасовите бутилки за вода отнемат стотици години, за да се разградят, това звучи като брилянтна идея, която си заслужава финансирането!

Ядливи водни балончета

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.