Quora – следващата Уикипедия

Потребителите могат да посетят сайта, за да научат повече за безброй теми

09.04.2014

Quora вярват, че са изградили най-добрата услуга „въпрос и отговор“ в Интернет

Сега сайтът гледа към Уикипедия за вдъхновение и начин за развитие.

С 80,000,000 долара в сметката, ръководителят на бизнес операциите на Quora, Марк Бодник, казва пред VentureBeat, че компанията повишава средствата, за да останат те независими от фондовите разходи и да се фокусира върху контрола на качеството. Най-интересното, което споделя Бодник е, че Quora има планове за мащабна експанзия на международния пазар: сайтът най-накрая ще поддържа и други езици, освен английски.

Приликите между Quora и Уикипедия са лесно откриваеми. Потребителите могат да посетят и двата сайта, за да научат повече за безброй теми; и двете услуги се захранват от страстна група от сътрудници. Бъдещите допирни точки ще бъдат все повече.

Quora предоставя безброй различни теми

Quora ти дава всичко, за което се интересуваш

Според Бодник , “80 до 90 % от съдържанието Quora е вечно зелено – той остава ценен завинаги. Когато станем най-доброто място в Интернет, за да прочетете за Шекспир, това ще бъде добре до вечни векове.“ В крайна сметка, Бодник казва,“ние строим тази библиотека като Уикипедия. Крайната цел на Quora е да сподели и да увеличи знанията на света.”

Quora предлага на своите потребители множество начини за предоставяне на съдържание в сайта, от блогове до отзиви. Бодник обаче споделя, че основният фокус на сайта са все още  въпросите и отговорите. В момента Quora има 50 0000 теми, като 40% от трафика е през мобилни устройства.

Източник: venturebeat.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.