Работите, за да живеете или живеете, за да работите?

Съзерцателно видео и един важен въпрос, зададен от рапъра Prince Ea

14.05.2015

Кога за последен път бяхте на почивка? Няма да броим еднодневните екскурзии, а продължителните периоди, в които не сте проверявали имейлите си и не сте мислили за работата си. Колко дълги бяха тези дни? Седмици, месеци, години?

Вижте още: Видеоклипът, който обяснява живота в 27 секунди

Рапърът Prince Ea създава това съзерцателно видео заради една тревожна статистика, която показва, че 50% от хората в САЩ, не взимат целия си годишен отпуск, за да работят повече. Чрез комбинация от добре подбран словоред и доста добър рап, Prince Ea насърчава зрителите да излязат поне за миг от работното си място и да се насладят на удоволствието и щастието, което ни предоставя живота всеки ден. Рапърът иска да насърчи хората да живеят за момента, подчертавайки, че семейството и личния живот са много по-важни от повечето инвестиции, които правим. Това видео има за цел да ни покаже за важността на баланса между работата и личния ни живот, служейки като спешно напомняне, че всеки един от нас има право на почивка. Всеки един от нас има нужда да изпита красивите моменти от живота с ближните си хора.

Не позволявайте на работата да ви отнеме тези моменти и единственото ви пътуване да бъде между бюрата в офиса, вместо да обиколите целия свят и да се запознаете с различни култури. Не позволявайте на работата да ви отнеме разходките с любим човек по плажа. Не позволявайте на работата да ви отнеме времето със семейството и приятелите ви. Всичко в живота е свързано с моментите, които никога не можем да върнем. Задайте си въпросите: колко пъти почти отидохте на почивка или колко моменти загубихте, мислейки за бъдещето? Всичко в живота се случва СЕГА, а не в миналото или в настоящето. Изживейте моментите докрай, защото животът е твърде кратък и не може да върнем изпуснатите възможности. Създавайте спомени, които ще останат завинаги в съзнанието ви.

Не казваме, че трябва да напуснете работа, а просто да се замислите за следващата си почивка. Имате нужда от нея!

Работите, за да живеете или живеете, за да работите? Не пропускайте красивите моменти в живота

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването