Радостта от живота

Красотата на живота е навсякъде около нас...

21.09.2017

Да се радваме, да бъдем щастливи и удовлетворени, че сме живи. Да се възползваме от всяка една възможност, която ни предоставя живота и да сме с отворени обятия към хубавите и нови неща. Да се възползваме от всеки един шанс, който ни се предоставя от съдбата. Това са неща, които не бива да пропускаме и пропиляваме.

Радостта от живота – възползвайте се от всеки един шанс!

Малките, но истински неща – в напрегнатото и забързано ежедневие трудно можем да се спрем и да се опитаме да се зарадваме на малките неща и да им се насладим. Това е трудно да се случи, тъй като понякога дори не можем да ги забележим. И по този начин ние ги пропускаме, мислейки си, че сме имали един най-обикновен ден, а всъщност сме имали един прекрасен ден, но просто не сме го забелязали. Трябва да се научим да се радваме на един красив изгрев, на моментите, прекарани с цялото ни семейство, на усмивките на децата ни, на един красив залез… Всички тези моменти са безценни, но в много случаи ние дори не ги забелязваме. И вместо тези малки, но незаменими моменти, очакваме някакво голямо събитие, което ни предстои и ще е изпълнено с хора, които дори понякога не са толкова специални за нас. Радваме се на моменти, които в действителност не са нищо специално.

Истинското щастие – научим ли се да се радваме и оценяваме правилните моменти, тези – истинските моменти, ще бъдем хиляди пъти по-щастливи. Ако различаваме истинските от „фалшивите“ щастливи моменти, ще оценим живота, който имаме много повече. По този начин ще бъдем още по-щастливи и ще разберем, че всъщност красотата на живота е навсякъде около нас, просто е необходимо да се спрем за момент и да се опитаме да „хванем“ тези безценни моменти.

Радостта от живота

Ако различаваме истинските от ,,фалшивите‘‘ щастливи моменти, ще оценим живота!

Хората са различни – на креативните, емоционални и спонтанни хора тези хубави и истински, наистина красиви моменти по-трудно им убягват.

На прекалено взискателните, точни и педантични хора тези истински моменти по-лесно им убягват.

Поради тази причина е необходимо понякога да дадем свобода на истинските чувства, които някои от нас таят дълбоко в себе си.

Трябва да намираме време да се огледаме и да осъзнаем, че тези – „истинските моменти“ ни заобикалят през цялото време. Неодходимо е само да се замислим и ще го осъзнаем навреме.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.