Пет места по света, които трябва да посетите

Раят на земята, красота и съвършенство в пет места по света, които трябва да
посетите

В човешката природа е заложен порива да търсиш необятното, да покоряваш нови върхове, да опознаваш нови и нови места. В този свят, изпълнен някакси механично с числа и кодове, високи технологии и механизми, ние Ви предлагаме да се пренесем на пет места по света, които с красотата си ще Ви накарат да затаите дъх. Просто се насладете…защото не всичко е пари…позволете на Майката природа да ви заплени с творенията си.

1. Остров Бора-Бора

Бора Бора е малък остров от архипелага Дружествени острови на Френска Полинезия. Заобиколен е изцяло от лагуна и риф. В центъра му се намира застинал с вековете вулкан. Американците го превръщат в стратегическа военна база по време на Втората световна война. Местното полинезийско население нарича острова със странното име Вавау. Днес това райско кътче се изхранва почти и само от туризъм.

Пет места по света, които трябва да посетите

2. Ниагара

Едва ли има човек, който да не е чувал за това място.Намира се на границата между САЩ и Канада и представлява група от масивни водопади по река Нигара. Известно с почти неземната си красота, това място представлява атракция за туристи от цял свят повече от сто години. Твърди се, че Ниагара означава „гръмотевични води“ в превод от ирокезки, езикът на първоначалните жители на областта.

Пет места по света, които трябва да посетите

3. Кораловият риф в Австралия

Представлява най-голямата коралова система на света. Намира се на североизточния бряг
на Австралия, има дължина над 2500 км. Кораловият риф е най-големият жизнен организъм в световен мащаб и може да бъде видян от Космоса. Поради големия туристически интерес, много от островите са превърнати в курорти.

Пет места по света, които трябва да посетите