Раздялата. Има ли виновни?

Защо се е стигнало до приключване на любовното приключение?

29.08.2017

Защо се е стигнало до приключване на любовното приключение? Има ли виновни? Да страдаме ли след раздялата?

Раздялата – защо се е стигнало до там?

В началото на всяка връзка на всички нас ни се е случвало да чувстваме пеперуди в стомаха, да ни се подкосяват краката, да броим часовете и минутите до срещата с любимия. Но това е само в началото. И това е нормално. През първата фаза на влюбването гледаме през розови очила на всичко заобикалящо ни и най-вече що се отнася до половинката ни. Всичко е идеално в този период от време и не виждаме недостатъците в другия. А такива в действителност съществуват, но това бихме могли да разберем само в по-късен етап от връзката. В началото сме твърде заслепени, поради самото влюбване. Дори някой страничен човек да ни каже нещо, което не ни допадне по адрес на нашата половинка, няма да обърнем внимание на думите му и ще продължим да гледаме през розовите си очила.

Реалността е съвсем друга. След като имаме възможността да ,прогледнем‘ и видим нещата,, чак тогава бихме могли да се вслушаме в съветите, давани ни по наше желание или пък без наше искане.

Защо се е стигнало до приключване на любовното приключение? До раздяла се стига поради много причини. Когато единият от двамата гледа на една страна, а другият на друга, тогава се стига до противоречия и следователно в повечето случаи до раздяла. Например – единият е готов на следваща крачка във връзката и иска двамата влюбени да заживеят заедно или пък единият от двамата иска брак, а другият не. Друго основно противоречие може да бъде желанието единият да иска дете, а другият да не е все още готов на тази крачка. Тези и много други могат да бъдат причините, поради които двама души да пожелаят да продължат по пътя си, но сами. И въпреки всичко, това са нещата от живота и искаме или не, те са неотменима част от нашия житейски път и няма как да избягаме.

Раздялата. Има ли виновни?

Причините за раздяла може да са няколко…

Има ли виновни? Дали някой е виновен затова, че е пожелал да се отдели от даден човек и да продължи сам по своя път? Виновни са и двамата. Когато двама души са встъпили във връзка и предполагайки се, че те вземат решенията по всички въпроси заедно, и двамата са виновни. Щом се е стигнало до край на връзката, това автоматично означава, че и двамата не са дали достатъчно от себе си (това означава сто процента от себе си), значи не са били сигурни, че това е правилният човек за тях или просто са постъпили лекомислено. Но при всички случаи виновни са и двамата. В никакъв случай не може да се каже: „В него/нея беше вината!“

Да страдаме ли след раздялата? Да страдаме след раздяла с човек, с когото до съвсем скоро сме споделяли всичко в живота си, е напълно нормално. Все пак с този човек за определен период от време сме споделяли и хубави, и трудни моменти от нашия живот. Дори и ние да сме тези, които сме прекратили връзката, това не означава, че сме безчувствени, коравосърдечни и няма грам човещина в нас. Не, напротив. На нас ни е било изключително трудно да стигнем до решението, че не искаме да бъдем с човека, с когото сме били до дадения момент. Трудно е и за двете страни, независимо как изглежда отстрани.

Дайте всичко от себе си, за да не се налага да заставате на кръстопът и да се разделяте с даден човек!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.