Разводът – грешка или спасение?

11.06.2017

Разводът е вследствие на много грешно взети решения. И тези решения засягат пряко или косвено всички членове от разбитото семейство.

Как да разберем… Разводът – грешка или спасение?

Младата любовница

Оттам започва всичко.Тя е манипулаторка, която иска да постигне целта си. За нея не е важно дали ще разбие нечие семейство или не. Независимо дали тя иска даден мъж заради голямото му благосъстояние или просто иска забавление, тя ще направи всичко по силите си, за да го има в прегръдките си.

Мъжът – иска сексът да е както преди

Мъжът мисли, че с намиране на млада любовница той ще намери това, което търси, но това не е така. Сексът вече не е като този на двадесет годишен младеж, въпреки младата любовница до него. Разкрепостеното държание на любовницата и обърканият петдесет годишен мъж – една комбинация от грешно взети решения от страна и на двамата.

Разликата във възрастта

Разликата във възрастта също е един доста голям проблем между неверният съпруг и младата любовница. Интересите и на двамата са много различни и нямат допирни точки. Вълнуват ги съвсем различни теми. занимания и забавления. Единственото нещо, което ги свързва е сексът. Но идва момент, в който той не е достатъчен.

Любовницата е златотърсачка

Любовницата търси пари, а не любов. Възползва се до последно от мъжа до себе си, за да може той да ѝ угоди на всяка прищявка. Но мъжете разбират това чак след като биват разорени и изоставени заради следващата ,,жертва‘‘ на златотърсачката.

Битовизмите

Нещата от живота се повтарят – с или без млада любовница. В началото на връзката между мъжът и любовницата вървят добре, без проблеми. Но с напредване на времето нещата се променят. Проблемите се появяват и мъжът изпада в същите ситуации както със съпругата си.

Страдащата съпруга

Докато съпругът ѝ изневерява, тя страда до болка. И въпреки това съпругата не успява да вразуми неверния си съпруг. И тя се намира в това състояние, докато мъжът ѝ е в прегръдките на любовницата. И това свършва, чак когато разводът е налице.

Децата – най-потърпевши от всички

Децата са най-потърпевши в тази ситуация. През цялото това време те наблюдават всичко свързано с любовният триъгълник, който се е оформил между родителите им и другата жена. Те нямат право на глас. Но за травмите, които ще последват, никой не го интересува. Докато не стане твърде късно…

Изневярата и в последствие и разводът, не са решение

Направете така, че да не се стига дотам и най-вече – изневярата не е решението на каквито и да е проблеми и комплекси.

Помислете преди на направите погрешната стъпка…

 

Теодора Тенев

teodora.tenev@gmail.com

Етикети:

За автора

Списание VIP