Ретро елементи в модерната баня

Как да избегнем скучните интериори

07.01.2016

Няма нищо лошо в едно модерно обзавеждане на баня, но понякога съвременните дизайни и декорации стават прекалено еднакви, стандартизирани и банални – нещо, което много хора се опитват да избегнат в своя домашен интериор. Ретро похватите за украса и подредба на всички мебели за баня биха били отлична идея да внесете малко дух от миналото и да създадете една креативна и интересна обстановка. Вижте как да го направите в няколко лесни стъпки…

Как би изглеждала модерната баня в ретро елементи

Мебели за баня от дърво – В действителност, те са доста трудни за поддръжка, но уникалната атмосфера, която създават, е незаменима и така различна от всичко друго. Помислете за шкафчета от дърво, етажерки от бук или явор, а също така и традиционно корито в стил селска вана.

Ретро елементи в модерната баня

Мебели за баня от дърво

Романтично рамкиране на огледалото – днес, в модерната баня виждаме големи огледала, но без рамки по стените на банята. Но ако търсите ретро елемент в своето обзавеждане на баня, то тогава вкарайте една романтична рамка на наличното огледало – в розово или небесно синьо, масленозелено или жизнерадостно жълто.

Вижте още: Дизайн за целия свят – Маргарет Стюарт

Как да превърнем модерната баня в ретро стил

Романтично рамкиране на огледалото

Мивката – всъщност, коритото като елемент от селската баня може да се превъплъти и в мивка. Често дизайнерите дори слагат две такива – в по-малки размери – за изключително атрактивен акцент в цялостното обзавеждане за баня, така че и вие можете да подходите по същия начин.

Ретро елементи в модерната баня

Коритото, като елемент от селската баня

Шкаф с вградена мивка – отново мивката е ретро и отново шкафът е от дърво. Колкото по-необработено е то, толкова по-традиционно за отминалите векове ще изглежда. Такъв подход в обзавеждане на баня, между другото, би ви спестило и доста място, ако помещението е по-малко.

Ретро елементи в модерната баня

Шкаф с вградена мивка

Черно-бели фотографии или снимки – стари снимки от черно-бялата лента в А4 формат и стандартни рамки е истински ретро дух, който ще раздвижи декора и ще ви кара да влизате с истинско удоволствие в банята.

Как да разкрасим модерната баня с няколко ретро елемента

Черно-бели фотографии в банята

Източник: KERAMO

Етикети:

За автора

Списание VIP