РЕВЮ: iPhone 5C

За и против iPhone 5C

15.10.2013

iPhone 5C е същият нов колоритен пластмасов телефон, който представиха от Apple през миналата година.

Той има същия процесор, същата задна камера, същия 4 инчов екран и същия софтуер – iOS 7, който бе главен ъпдейт на повечето устройства на Apple този месец. Единствената актуализация, която iPhone 5C получава е малко по-голямата батерия и по-добрата предна камера.

Ако се чудите каква е основна разлика между iPhone 5 и iPhone 5C – то това е лъскавата пластмаса, която притежава 5C. А да, предлага се и в четири цветови гами.

Както и да е, това не прави iPhone 5C лош телефон. Вижре кратко ревю на телефона

Пластмасата

Определено не сме фенове на пластмасовите телефони, но не може да отречем, че напоследък все повече фирми започват да прилагат този метод. Най-голям пример за това е Samsung, с техния Galaxy S4, който притежава страхотни софтуерни и хардуерни показатели, побрани в евтина пластмаса.

Вижте още: Настъпва златна ера в Apple

Буквата „C” в новия iPhone 5C не обозначава думичката „cheap” на английски. Пластмасата на новия телефон от Apple се чувства много добре, почти като керамично покритие. Полирана и покрита с лак и прави устройството доста “хлъзгаво”. Няма почти никакви извивки и не може да се забележи никакво скърцане. Бутоните съща са пластмасови, но не придават това усещане. Направени са стилно и елегантно.

РЕВЮ на iPhone 5C

Елегантно полирана пластмаса в iPhone 5C

Този нов продукт може да бъде по-евтин от два iPhone-а на Apple, но статусът му на Premium продукт не му позволява тази екстра.

Определено новият iPhone 5C става и доста привлекателен с възможността да избирате различни цветове – бял, черен и златен. Това определено ще се хареса на доста хора. 5C идва малко по-тежък от 5/5S, но това е поради тежкото покритие на пластмасата, но все пак остава доста тънък и лек в сравнение с други конкурентни телефони.

Готин отвътре и отвън

Освен красивите цветове, които ни дава новия 5C и вътрешността на телефона е същата като тази, която от Apple предложиха миналата година. Няма софтуерни подобрения. Ще получите същите приложения, услуги и функции, които получава и всеки iPhone с iOS 7. Общо взето, ще получите нова кутия с различен дизайн и цвят, но със същите функции, които имат и старите телефони на Apple.

Заключение

Може би не трябва да си купувате iPhone 5C. Това е страхотно устройство, но не предлага нищо ново, а цената си е височка. Очаква се iPhone 5S да е много по-функционален от 5C, като ще имате възможност да избирате само най-новите софтуерни функции.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването