Революционен душ, който иска да спаси планетата

Спестете до 50% от потреблението на водата си

10.02.2015

Знаете ли, че за вечерната баня, която е неизменим ритуал от ежедневието на повечето от нас, е необходимо два пъти повече вода, отколкото за пет минутен душ рано сутрин? Звучи логично, но повечето от нас не спират да се киснат под душа с часове, докато не получат сметките си за водата или по-точно не започнат да я плащат сами. Тук идва и гениалното и революционно откритие за душ на име Ева, който може да намали използването на вода на половина.

Запознайте се с Ева. Революционен душ, който иска да спаси планетата

Тази малка приставка оптимизира използването на водата на вашия душ благодарение на уникално смартфон приложение и сензорна система. Ева контролира температурата на водата и когато тя достигне до желания от вас градус, тя изключва душът. Образно казана този революционен душ слага край на празното хабене на вода. Няма да губите време и най-важното излишно количество вода, докато достигнете до желаната от вас температура. Ева ще свърши това за вас и ще ви предпази от врял или леденостуден душ. Всичко става изключително лесно, просто натиснете бутона за перфектната температура.

Измислиха революционен душ

Как да спестим от сметките за вода?

След като сте под душа, сензорната система регулира водния поток в съответствие с вашите нужди. Например, когато стоите директно под душа, за да измиете косата си, потокът ще бъде на 100%. Ако мръднете настрани, за да вземете сапуна или самобръсначката си, Ева ще намали потока, за да спести вода, докато не сте под душа.

Ева се контролира с приложение за смартфон – за предпочитане, когато не сте под душа! Приложението ви позволява да определите време за къпане, изчислява колко вода сте употребили и ви създава навици да пестите повече вода. Създателите на този иновативен продукт твърдят, че Ева ще се изплати за срок от една година, което прави този продукт изключително важен, както за домакинствата, така и за планетата.

Вижте още: Приложение, което ви позволява да помогнете на слепите хора

В момента е на разположение само с предварителна заявка чрез IndieGogo InDemand, но се очаква скоро продуктът да се използва масово.

Научете повече за дизайна, тук:

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването