Ревю за албумът на Jessie J – “Alive”

23.09.2013

Ревю за албумът на Jessie J - "Alive"Вчера  излезе вторият албум на Jessie J – “Alive”. След като британската певица дебютира на сцената, преди три години. Тя веднага спечели твърдо на своя страна, критиците и обществеността.

Първият сингъл от втория й албум “Alive” – “Wild”, само доказа, че Jessie J, всъщност винаги е била на върха. Хитът беше последван от пускането на втори – “It’s My Party”, той е посветен на хората, които се оплакват от музиката й. “Мисля, че е време да осъзнаете, че само си губите времето”, пее тя върху ритъма на китарата, в парти химна. Това засега са двете водещи песни от албума, които звучат значително много различно, една от друга.

Ревю за албумът на Jessie J - "Alive"Факт е, че с “Alive” Вие ще преминете през различни жанрове, но като цяло, той се чувства много по-сплотен от дебюта й.

Втората песен в него “Thunder” е със средно темпо, в нея Jessie признава щастието си в любовта, над атмосферното поп парче. Докато фънки синтезаторите в трака “Daydreamin”, като бъдещ хит в стил 90-те на Mariah Carey, е с вдъхновяващ плам, като това го прави, да е една от най-пъстрите песни в албума.

Jessie J винаги е имала възможността да показва своите емоции в баладите си, а това не може да се отбележи повече, отколкото в “I Miss Her”. Звездата е с впечатляващ гласов диапазон, извисяващ се над пианото, като в нея тя говори за изгубен любим човек. Това наистина е много мощна песен и направо схрусква сърцето.

В дуетът си с ар енд би певицата Brandy – “Conquer The World”, двете дами, не се поддават на поражение – като ни успокояват с тази завладяваща R&B мелодия, докато в “Square One”, се чува звукът на електрическите китари, които издигат трака до епичен статус.

За съжаление “Sexy Lady” се чувства малко като засечка, песента звучи малко по-слабо от предишният й хит – “Domino”. С този албум певицата, би трябвало да показва зрялост, но с тракът си – “Excuse My Rude”, който звучи малко детински, а и заедно с Becky G в него, това наистина не й помага много в каузата.

Но независимо от това албумът “Alive”, като цяло постига гениални поп резултати, от безспорно супер талантливата певица и автор на песни Jessie J, която се движи към естествена прогресия от дебюта си – и с този албум, може да се надяваме, тя да си спечели някои от тези, които не я харесват.

Автор: Божана Паскалева

http://youtu.be/eKtX4yxKOAk

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването