Римейк на филма „Книга за джунглата“

По анимацията на Дисни

10.04.2016

Новата версия на филма на Дисни от 1967 г., трябва да се вземе по-сериозно според критиците, за да не се обиждат различните хора. Дисни се връща обратно към „Книга за джунглата“ в римейк, но притесненията за расовите стереотипи, които прави оригинала на плаката от 1967 г., разтревожи критиците.

Римейк на филма „Книга за джунглата“ – нов прочит

Филмът, чиято премиера беше в Лос Анджелис, включва звездните гласове на Идрис Елба, Шир Хан, Бил Мъри, както й Скарлет Йохансон (Каа), а Lupito Nyong е като майката вълчица Raksha, и новодошлият актьор Нийл Сети (Маугли).

Римейк на филма "Книга за джунглата"

Снимка: telegraph.co.uk

Директорът Джон Фавро обещава един филм, който разчита основно на „силно митичните неща“, автор е Ръдиард Киплинг. Но книгата, която е написана от британския писател Киплинг и анимационната адаптация на Дисни, отдавна са критикувани за своя расистки оттенък, а критиците предупреждават, че е нужно повече от говорещи животни и други визуални ефекти, за да се избегне това.

Първият филм „Книга за джунглата“, се е основавал върху книгата на Киплинг, а следващият (който очакваме съвсем скоро) ще бъде базиран само върху филма от 1967 година.

У нас филмът се очаква да излезе по кината на 15-ти април 2016.

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.