Ежедневните ритуали на 5 успешни предприемачи

Рутината понякога може и да е полезна

19.10.2014

Какъв е вашият ритуал, който допринася за щастието и успеха ви? Имате ли такъв или просто ставате от леглото и се впускате в деня с главата напред, без много да се замисляте?

Лично според мен рутината или казано по друг начин повтарянето на едни и същи действия всеки ден, убива иновативността. Поне така си мислех. Като се позамислих установих, че и аз си имам ежедневни ритуали, които дори не съм смятала за такива. Ежедневен ритуал си е и пиенето на сутрешното кафе, четенето на хороскопа или новините,… все действия, които изпълнявам всеки ден. И как мога да твърдя, че рутинните действия убиват продуктивността, като всъщност именно те са тези, които дават старт на деня ми.

„Всяка сутрин се смей по 5 минути в огледалото – Стив Мартин го прави.“ – Робин Шарма

Рутинните процедури и ритуали по своята същност са много лични. Това, което работи за Вас не е задължително да работи за някой друг, но основната насока е да се даде приоритет на аспектите на живота, за да има баланс.

Ежедневните ритуали на 5 успешни предприемачи – какво ги прави толкова добри, в сферата им на работа.

Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Square и основател на Twitter

Работа в две компании, почти 16 часови работни дни, така изглежда ежедневието на Дорси, по времето когато е отдаден и на двете си призвания. Неговият начин да се справя е всяка събота да си почива някъде надалеч.

В събота просто излитам нанякъде. Ходя на екскурзия. А неделята е за преосмисляне, изготвяне на стратегии и подготовка за седмицата.

Ежедневните ритуали на 5 успешни предприемачи

Ежедневните ритуали са строго индивидуални

Халил Фуллер , съосновател и главен изпълнителен директор, NBA Math Hoops

„Карам колело до работа и обратно. Често си избирам заобиколен път за вкъщи или правя обиколка около моя град късно през нощта, за да изчистя ума си. „

Евън Уилямс, основател на Blogger, Twitter, и Medium

Евън е като машина. Хората, които го познават казват, че няма умора и не се нуждае от почивка. Но това всъщност не е така. Всяка обедна почивка Уилямс ходи на фитнес. Сам за себе си открива, че се справя по-добре със задачите сутрин и се опитва да се свърши по-важните до обяд.

Вижте още: Сутрешни размисли за старт на един по-ползотворен ден

Нейтън Башал, Мениджър, General Assembly

„Веднъж в месеца се отделям от всичко останало и просто мисля“

Нейтън пътува много, затова и използва това време за да помисли, да чете или да пише.

 Елън Уеъри, Съосновател, Meebo (погълната от Google)

Вземете си домашен любимец. В края на един дълъг ден, нищо не се успокоява нервите така както посрещането на входната врата от топли, пухкави същества, които си мислят, че си прекрасен.

А какви са вашите ритуали, методи и начини да се справяте с ежедневните задачи?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.