Riverside Museum

26.06.2013

Riverside Museum Третото ни предложение ако сте любители на красивите и бързи коли и разбира се ако имате път към Шотландия е Riverside Museum в Глазгоу.

Вековни автомобили от Шотландските производители  Argyll и Beardmore са изложени като артефакти. Всичко се намира пот зиг-заг фасада, проектирана от Pritzker и е взел награда за това.  The Riverside Museum е сравнително нов комплекс, който бе открит през 2011г.

The Riverside Museum е проектирана от Zaha Hadid Architects и инженера Buro Happold. Вътрешните експозиции и изложби са проектирани от събитието съобщенията. Въпреки, съдържаща приблизително 7500 кв.м., сградата създава по-екологично стабилен дом за значими колекции на Глазгоу на транспортните технологии. В сградата се помещава и работилница и офис площи за Clyde Maritime Trust.

Riverside Museum Мястото на музея е на северния бряг на река Клайд и в непосредствена близост до вливането с река Келвин. Това дава възможност на Clyde Maritime Trust SV Glenlee и други посетители  да акостират успоредно на музея.

Цената на тази уникална сграда е 74 милиона паунда, като на 13 ноември 2007 г. Са извършени първите копки. През лятото на 2008 г., основополагащата работа е извършена, с масивни подземни траншеи. До края на септември 2008 г., стоманени рамки на структурата са оформени, а през 2010 г. облицовката на сградата е била установена и вътрешното оборудването е било поставено. Структурно сградата е завършена през есента на 2010 г. И се продължава работата за подготовката на откриването на музея през юни 2011.

От откриването на Riverside Museum, той  получава изцяло  само положителни отзиви.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването