Road Trip екскурзии, които трябва да направите

Вълнуващи пътешествия с кола…

19.06.2015

Писна ли ви от еднообразните All Inclusive ваканции, в които просто седите седнали около басейна или се излежавате на плажа с чаша екзотичен коктейл? Или може би просто сте изморени от многобройните туристи и шумните курорти? Ако това е така, значи тази статия е точно за вас, защото ще ви представим 10 туристически дестинации, които ще ви предоставят една вълнуваща перспектива за нещо много по-различно от обичайната релаксираща почивка. Светът е голямо място, а един от най-добрите начини да го изследваме е като скочим в колата и предприемем една дълга и романтична Road Trip почивка, изпълнена с много емоции и незабравими мигове.

Представяме ви 10 Road Trip екскурзии, които задължително трябва да направите

10. Лех Манали, Индия – 300 мили магистрала, която преминава през Хималаите в Индия. С многобройни планини и ледници, гледките, които ще видите са невероятни. Пътят е отворен само четири месеца през годината, заради обилен снеговалеж през останалото време, така че внимателно организирайте това пътешествие.

Топ 10 Road Trip екскурзии

Лех Манали, Индия

9. Магистрала Pacific Coast (Route 1), САЩ – магистралата е дълга над 650 мили и се спуска надолу чак до калифорнийския бряг. В резултат на прекосяването на този романтичен и дълъг път ще останете зашеметени от гледките на някои от най-красивите части от бреговата линия на Америка, както и ще видите някои от основните забележителности на САЩ, включително моста Голдън Гейт, така че не си забравяйте камерата!

Road Trip екскурзии, които задължително трябва да направите

Магистрала Pacific Coast (Route 1), САЩ

8. Icefields Parkway, Канада – това е път, прекосяващ Банф и Националния парк в Алберта, Канада. Дълъг е около 140 мили, но гледките, които ще видите са невероятни. Една от главните причини, които правят прекосяването на този път толкова вълнуващо и красиво преживяване е, че той минава право през канадските Скалисти планини. Планинският релеф и условията за шофиране понякога могат да бъдат коварни, особено през зимата, но ако сте подготвени и карате внимателно, то ще си направите едно невероятно пътешествие.

Road Trip екскурзии, които трябва да направите

Скалистите планини в Канада

7. Атлантическият път, Норвегия – този красив път може да е дълъг едва пет мили, но той пресича няколко малки острова в Норвегия и отваря страхотни гледки към морето. Ще преминете и през няколко малки села, което е страхотен начин да се запознаете с норвежката култура, която не бихте срещнали в някои от големите градове.

Най-предпочитаните места за Road Trip екскурзии

The Atlantic Road, Норвегия

6. The Amalfi Drive, Италия – разположен по крайбрежието между Соренте и Амалфи, този екзотичен път е дълъг около 50 мили. Районът е известен с едни от най-красивите гледки в Италия, което е причина за многобройните туристи, които го посещават всяка година.

Най-красивите места за Road Trip екскурзии

The Amalfi Drive, Италия

5. Great Ocean Road, Австралия – този прекрасен път се разпростира по крайбрежието на Югоизточна Австралия и е построен от войници, които са загубили животите си по време на Първата световна война. В резултат на това се превръща в най-големия световен военен паметник в света, който може да бъде прекосен с кола.

Предложения за Road Trip екскурзии

Great Ocean Road, Австралия

4. Салар де Уюни, Боливия – това е най-голямата площ от сол в света. Тук може да посетите гробище за влакове или да спите в хотел, направен от сол. Невероятно, нали? Не си забравяйте камерата!

Най-екзотичните Road Trip екскурзии

Salar de Uyuni, Боливия

3. Garden Route, Южна Африка – Южна Африка е известна с разнообразния си релеф. Карайки по Garden Route ще останете възхитени от зашеметяващата гледка, която се открива към Индийския океан. Ще станете свидетели и на спиращи дъха пейзажи, а ако имате и малко късмет ще може да видите и делфините и китовете в морето.

Ходили ли сте на Road Trip екскурзия?

Garden Route, Южна Африка

2. Южният остров, Нова Зеландия – ако сте фен на култовата поредица „Властелинът на пръстените“, то ще знаете, че Нова Зеландия е прекрасна земя, със зашеметяващи зелени хълмове. Ако карате към Южния остров ще откриете, че в Нова Зеландия има много повече от зеленина: ще откриете прекрасни планини, ледници, национални паркове и множество китни селца.

Road Trip екскурзии, които трябва да направите

South Island, Нова Зеландия

1. Магистралата Pan-American, САЩ – това е крайната точка на нашето пътуване днес. Магистралата Pan-American започва от Аляска и достига чак надолу до Аржентина, така че прекосявайки я ще видите множество различни държави и култури. Дълга е около 30 000 мили, така че определено един ден няма да ви е достатъчен, за да я прекосите. Това е една от най-дългите магистрали в света, което я превръща и в една от най-интересните дестинации сред привържениците на пътешествията с коли.

Road Trip екскурзии, които трябва да направите

Pan-American Highway, САЩ

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването