Работохолизмът – как да се справим с проблема?

Какви са вредите от това..?

17.01.2018

Какво е да си работохолик? Какви са вредите от това и възможно ли е да спрем навреме, за да не си навредим твърде много?

Работохолизмът и вредите, които може да ни донесе

Работохолизмът е такъв вид „заболяване”, което „болният” не забелязва и отрича. Работохоликът отива по-рано на работа, тръгва си последен, не предявява желание да комуникира с останалите си колеги, а предпочита да остане сам и затрупан от работа, вместо да обръща внимание, на каквото и да е друго.

Работохоликът при всяка една отдала се възможност може да намери начин да заговори за работа или да намери откъде да свърши “още малко” работа. В днешно време не е необходимо задължително да сме в офиса, за да имаме възможност да работим. В нашия забързан и динамичен начин на живот, ние можем да работим от лаптопа вкъщи, в съседния град, от телефона… има най-разнообразни начини да работим, дори и да не сме в офиса.

Пречките и проблемите, които може да ни създаде работохолизмът

Една от причините може да бъде влошаване на отношенията и връзката със семейството. При твърде много работа и забравяйки за близките ни, може да навредим много на себе си и околните. При липса на внимание от наша страна към нашите половинки, може да застрашим брака си.

Работохолизмът

До какво може да ни доведе работохолизмът

Друга причина може да бъде влошаване на здравословното състояние. Чрез твърде много работа и липса на внимание на здравето ни, можем да си навлечем куп излишни здравословни проблеми, които започват от липсата на движение, нездравословен начин на хранене до твърде много стрес.

Причините, поради които сме станали работохолици

Може просто да сме си такива по рождение. Но може причината, поради която сме стигнали до това положение да е липса на финанси и желанието да бъдем най-добрите сред колегите си.

Работохолизмът може да навреди много на нашия живот и връзката ни с нашите близки. Всичко трябва да бъде в границите на нормалното – нито повече, нито по-малко!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.