Роналдо отваря верига хотели с марката „CR7”

Суперзвездата ще инвестира над 37 милиона евро

18.12.2015

Суперзвездата на Реал Мадрид, Кристиано Роналдо обяви във вторник, че ще инвестира над 37 милиона евро в изграждането на верига хотели, носещи името на бранда му “CR7”. Първите хотели ще бъдат построени в родната страна на Кристиано през 2016 година.

Кристиано Роналдо отваря верига хотели през 2016

Роналдо разкри, че плановете му за изграждане на нова верига хотели са свързани с престижната група хотели “Pestana Hotel”, които се намират на остров Мадейра – родното място на звездата. Двете страни планират да създадат хотели с марката “CR7” в три града, свързани с кариерата на португалеца – Мадейра, Лисабон и Мадрид, като още един проект е в процес на подготовка. Става въпрос за хотел в Ню Йорк, където се предполага, че звездата ще продължи своята кариера.

„Целият ми живот е свързан с футбола, но не е тайна, че винаги съм искал да притежавам хотел“, сподели 30-годишният бивш играч на Манчестър Юнайтед на пресконференция в Лисабон.

Роналдо отваря верига хотели с марката „CR7”

Кристиано разкри плановете си за веригата хотели „CR7“

„Невъзможно е да се хвърля сам в един проект от такъв мащаб. Аз нямам нужната компетентност в тази сфера. Избрах сътрудничеството с “Pestana”, защото те са най-добрите в Португалия в този бранш“, сподели още Роналдо.

„Първият проект ще се роди в Мадейра, където се моите корени и моето семейство. Хотелът ще се намира в близост до музея, посветен на кариерата ми, който се финансира от Фуншал – столицата на острова“.

„Всички инвестиции са разделени на 50-50 между двете страни, като общата сума на проекта е 75 милиона евро“, обясни Дионисио Пестана, собственик и син на основателя на веригата хотели с име „Pestana”.

Кристиано е един от най-добрите футболисти на планетата в днешно време, като приходите му за изминалата година възлизат на над 70 милиона евро. Роналдо вече основа модна линия с марката “CR7”, но явно няма да спре до тук.

Роналдо отваря верига хотели с марката „CR7”

Проект на първия хотел от веригата CR7

Първият хотел е планиран да отвори врати през лятото на 2016 в Мадейра. След това предстои откриване в Лисабон, където Роналдо се мести като младеж и е играл за местния Спортинг. След това през 2017 година новият хотел на Кристиано се очаква да отвори врати и в Мадрид.

Веригата хотели “Pestana” е основана в Мадейра през 1972 година и е най-голямата верига хотели в Португалия, като присъства още в 16 страни в Европа, Африка и Америка с 87 хотела, шест голф игрища и две казина с годишен оборот от 222 милиона долара.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването