Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

Това са шестте най-добри отбора в последните години

04.05.2017

Хеттрикът на Кристиано Роналдо срещу Атлетико Мадрид в първия мач от полуфиналите в Шампионска лига през този сезон донесе нов рекорд на португалската суперзвезда – рекордните 103 гола в най-силния европейски турнир.

Звездата на Реал Мадрид счупи няколко рекорда през този сезон, но постижението му на европейската сцена е наистина впечатляващо. Роналдо е вкарал повече голове в надпреварата от някой от най-добрите отбори за последните 10-15 години. Това наистина е феноменално постижение за португалеца.

Вижте още: Роналдо отваря верига хотели с марката „CR7”

В действителност 135 отбора са играли в най-престижния европейски турнир от самото му създаване през 1992 година, докато Роналдо изпреварва по-реализирани голове цели 113 от тях!

В днешната статия ще ви представим 6 от най-големите отбори в европейския футбол, които са отбелязали по-малко голове в Шампионска лига от Кристиано Роналдо.

Кристиано Роналдо е вкарал повече голове в Шампионска лига от цели 113 отбора

  1. Манчестър Сити – голове в Шампионска лига: 81

Гражданите започнаха своето редовно участие в Шампионска лига през сезон 2010/11 година и въпреки крупните инвестиции от катарските шейхове, Сити все още отстъпва на Кристиано Роналдо по-реализирани голове на европейската сцена.

Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

Ман Сити

  1. Олимпик Марсилия – голове в Шампионска лига: 84

Въпреки, че Олимпик Марсилия е печелил най-престижния европейски турнир в последно време френския тим има доста проблеми в Лига 1 и трудно се класира за надпреварата. Последно видяхме френския тим през сезон 2013/4, където бяха елиминирани още в най-ранната фаза на турнир.

Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

Олимпик Марсилия

  1. Бенфика – голове в Шампионска лига: 98

Грандът от Португалия последно е печелил турнира през 60-те години на миналия век и въпреки петте си загубени финала в Шампионска лига, Бенфика все още отстъпва на Кристиано по-реализирани голове.

Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

Бенфика

  1. Рома – голове в Шампионска лига: 98

Също като при Бенфика, 98-те гола на Рома не са достатъчни да надминат рекорда на Роналдо.

Италианците все още не могат да оставят следа в турнира, въпреки че от създаването на Шампионска лига през 1992 година, „римляните“ са участвали девет пъти.

Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

Рома

  1. Атлетико Мадрид голове в Шампионска лига: 100

През последните години Атлетико се превърна в един от най-страшните противници на европейската сцена, като игра на финал два пъти в последните 5 години, загубвайки и двата финала от градския съперник – Реал Мадрид.

Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

Атлетико Мадрид

  1. PSV Айндховен – голове в Шампионска лига: 102

PSV е първият холандски отбор играл в турнира. 23-кратния шампион на Холандия не пропусна участие в турнира между 1997 и 2009, докато през 2004/5 достигна до полуфинал, губейки го заради гол на чужд терен от Милан.

Роналдо е вкарал повече голове в ШЛ от 113 отбора

PSV Айндховен

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването