Уейн Рууни се надява да поведе Юнайтед към успехи

След десет години в отбора, Рууни ще е новият капитан на „Червените дяволи“

14.08.2014

Уейн Рууни обяви в социалната мрежа Instagram, че иска да поведе Манчестър Юнайтед към нови успехи, след като бе обявен за новия капитан на отбора от Луис ван Гаал

Mail Online съобщи, че Рууни иска да вдигне трофея в края на сезона, като капитан на отбора – роля, която му бе дадена след победата на Юнайтед с 2:1 срещу Валенсия в приятелски мач игран на Олд Трафорд.

Рууни беше един от многото кандидати за капитанската лента, след като Неманя Видич и Патрис Евра потеглиха към Италия по-рано през лятото. Според мнозина, основен претендент за лентата беше Робин ван Перси, тъй като той има специални взаимоотношения с ван Гаал от работата им с холандския национален отбор. За заместник капитан на отбора бе избран Дарън Флетчър, който успя да се завърне след много тежко боледуване.

Уейн публикува в своя Instagram профил: „Разхождайки се като капитан на Манчестър Юнайтед е невероятно горд момент за мен и моето семейство. Това е огромна чест за мен, да бъда капитан на този велик клуб и аз ще нося лентата с гордост и чест“.

„Бих искал да благодаря на всички фенове за тяхната подкрепа. Вярвам, че ни предстоят много вълнуващи моменти заедно и ще отпразнуваме много нови големи успехи“, заяви още Рууни.

Вижте още: Кариерата на Уейн Рууни в снимки

Предполага се, че съвсем скоро Рууни ще бъде обявен и за новия капитан на Англия, тъй като сегашния капитан Стивън Джерард се оттегли от международния футбол.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването