14 ръководни принципа в мениджмънта

Съветите на Уилям Суонсън, който е CEO на Raytheon

15.07.2013

Това да сте мениджър е сложна и трудна задача. От Вас зависят много важни неща, свързани с фирмата, нейните ценности и интереси. Не е достатъчно само да се отъждествявате с длъжността, трябва да сте най-добрите, да печелите респекта и уважението на своите клиенти и най-вече своите служители. Защото без тях, няма как да просперирате сами.

Представяме ви 14 ръководни принципа в мениджмънта на Уилям Суонсън, който е CEO на американската компания Raytheon

1. Ако не търпите критика, няма да стигнете много далеч.

2. Много могат да подобрят нещата, но малцина са тези, които могат да измислят и да предложат на потребителя нещо съвършено ново. Бъдете търсач на това, което липсва на потребителя.

3. Никога не губете вяра, че това което правите продължава да носи полза на вас и на останалите. Не спирайте да прилагате последните иновации и тенденции.

4. Винаги давайте най-доброто от себе си и ще постигнете неочаквано добри резултати.

5. Не се плашете от трудностите. Те ви правят по-силни и решителни лидери. Не позволявайте да ви отклоняват от пътя, по който сте поели.

6. Винаги казвайте какво мислите. Изразете себе си и вашите идеи и ги популяризирайте.

7. Изразявайте се кратко и ясно. Без никакви излишни изречения. Говорете само по същество.

8. Вие представлявате компанията пред външни лица. Това, което хората виждат във вас представлява и компанията ви. Вие сте нейн представител, затова внимавайте с изказванията си.

9. Вземайте бързи решения, без да позволявате на страха да ви пречи да взимате отношение по даден казус.

10. Бъдете креативни и забавни в работата си! Забавлявайте се и премахнете и последните капчици негативни емоции. Никой не обича намръщени и скучни хора!

14 ръководни принципа в мениджмънта

Бъдете креативни и забавни в работата си!

11. Това, че сте на работа не пречи да сте забавни. Не губете чувството си за хумор, стига да е в рамките на допустимото.

12. Развълнувайте хората, когато им представяте дадена идея! Вълнението ще запечата идеята ви в съзнанието им, а това е вашата цел.

Вижте още: Брилянтните стратегии на Мариса Майер, които възобновиха Yahoo

13. Когато имате сложни и продължителни проблеми, погледнете от двете страни на нещата. Слезте на най-ниското ниво и погледнете ситуацията от там, а когато дойде време да вземете решение погледнете на нещата от „по-високо ниво“. Каквото и да става, гледната ви точка винаги ще е променлива константа.

14. Някой, който се държи добре с Вас, но е груб с вашия персонал, не е добър човек. Това е правило, което няма изключения.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването