Ръкавиците – елегантният завършек на перфектната зимна визия

16.12.2014

По време на разгара на коледното пазаруване, сигурно вече сте полудели да мислите и търсите подаръци за любимите си хора. И как няма. Толкова е трудно да избереш нещо подходящо, оригинално, практично и същевременно полезно за хората, които обичаш. Или вече всички възможни подаръци, които може да измислиш са подарени, или пък идеите ти за тази година са твърде тривиални.

Тъй като аз лично се изморих да търся подходящи подаръци, реших да подаря нещо на себе си, чифт нови ръкавици. След дълго лутане, най-накрая открих своя чифт страхотни, меки и топли кожени ръкавици. Предлагането е голямо, разнообразието не чак толкова, но в крайна сметка успях да намеря това, което търсих.

По повод търсенето ми на зимен аксесоар, се поразрових из тенденциите за тази зима и днес реших да Ви покажа някои от тях.

Ръкавиците – елегантният завършек на перфектната зимна визия

Тенденция #1 – Продълговати ръкавици

Тази година в есенно-зимните колекции отново са актуални дългите елегантни ръкавици. Този тип шикозни аксесоари присъстват в колекциите на Vera Wang, Altuzarra, Band на Outsiders, Christian Dior, Дакс, Dries Van Noten, Dsquared2, Erdem, Irfe, Fendi, John Galliano, Рейчъл Рой, Vivienne Westwood, и други.

Ръкавиците - елегантният завършек

 

Тенденция #2 – Богато орнаментирани ръкавици

Наред с класическите и изчистени предложения, актуални за сезона са и богато украсените с орнаменти ръкавици. Вариантите от Dolce & Gabbana например са по примера на богатото използване на бижута и златни текстури, а деликатните опции от Lanvin са забележителни с тяхната ефирна текстура.

Ръкавиците - елегантният завършек

 

Тенденция #3 – Къси ръкавици

По-късите форми на ръкавиците са не по-малко впечатляващи и страхотни през този сезон. Някои от най-добрите примери могат да се видят в колекциите на Rachel Roy, Emporio Armani, Dsquared, и Agnes B.

Късите ръкавиците - елегантният завършек

 

Тенденция #4 – Ръкавици без пръсти

Ръкавиците без пръсти се радват на добро завръщане към модния свят, характеризиращ се с нови и свежи интерпретации, и креативни дизайнерски решения. Варианти на този тип аксесоари могат да бъдат намери в колекциите на Dolce & Gabbana, Kenneth Cole и други.

Ръкавици с отрязани пръсти - елегантният завършек

 

Снимки: fashionisers.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.