5 доказателства, че саботирате тренировките си!

Много е демотивиращо, когато влагате усилия и не виждате резултати от тях...

21.09.2014

Ставаш рано, обличаш екипа и заминаваш на тренировка. Какво обаче не е наред в цялата картинка? Това е фактът, че нищо не се случва. Защо ли? Предстои да разберете в следващата статия.

Много е демотивиращо, когато влагате усилия и не виждате резултати от тях. Това, че сте си набавили последната колекция на някоя известна спортна марка не е достатъчно, за да ви накара да влезете във форма, трябва и малко мотивация. Ако се борите пък, за да постигнете желаните резултати, но нищо не се случва, това може да означава, че саботирате тренировките си.

Вижте списъка с 5 доказателства, че саботирате тренировките си и не правите нещата, както трябва

1. Поемате по-преки пътища – влагаш ли всичко в една тренировка или по-скоро влагаш оправдания, с цел удобство?

Вижте още: Kangoo Jumps – новата спортна мания

„Ще направя тези лицеви опори на колене, за да направя повече“, „по-малко тежести, повече упражнения“, „Днес ще седя по-малко в залата, защото вчера седях повече от час“.

Както виждате оправданията идват, тогава когато сме демотивирани или ни е хванал мързелът. Именно затова всеки си измисля разни преки пътища, с цел удобство. Какъв е ефектът без болка и умора – никакъв!

Защо саботирате тренировките си?

Не сте във форма днес? Защо?

2. Не се наспивате – всичко е по-трудно, когато сте уморени. Опитайте се да си набавите достатъчните 8 часа, които са необходими на организма ви и ще усетите и ефекта във фитнеса. Не си заслужава да се мъчите пред компютъра или пред телевизора. И за какво, поредното повторение на „Приятели“. Колкото и да го обичаме, не си заслужава. Здравият и пълноценен сън ще ви докара до желаните резултати по-бързо отколкото си мислите.

3. Вашата диета е напълно погрешна – вашето тяло се нуждае от добра храна, за да изпълнява тренировките правилно и с ефект. Уверете се, че тялото си е набавило нужната доза протеин и зеленчуци. Е, имайте на предвид,  че ако смесите пилешка пържола със зеленчуци, бутилка вино и шоколад, ефектът няма да е забележим бързо. Ограничавайте се от смесването на различни групи храни и се опитайте да се храните разделно. Разбира се, навсякъде има изключения, но не прекалявайте твърде често.

4. Вие продължавате да правите едни и същи тренировки

Ако вашата тренировка е винаги една и съща, тялото ви винаги ще бъде едно и също. Когато се придържате към еднакво натоварване през цялото време, мускулите ви се адаптират към упражненията и ефектът е минимален. Интернет пространството е пълно с най-различни клипчета, с упражнения за изгаряне на мазнини и калории, за стягане и поддържане на перфектна форма. Възползвайте се от тях, така че да разнообразявате в ежедневните си тренировки и да оставяте различните мускулни групи да си почиват през различните дни.

Вижте още: Валентин Димитров – за културизмът, правилното хранене и треноровките във фитнес залата

5. Обичате да комуникирате по време на вашите тренировки? – Винаги е интересно да се запознаеш с нови хора по време на тренировка и да обмениш идеи и рецепти. Това, което е вредно за вас обаче е да говорите повече отколкото да действате. Тренировката във фитнес залата трябва да бъде концентрирана и правилна, така че се разкарайте от смартфона си и избягвайте приятелите, ако искате да има по-голям ефект от това, което правите. Всяко едно вдигане на телефона, забавя темпото ви, всеки един разговор по време на крос, води до болка и намаляване на енергията.

Ако искате да има ефект от вашата тренировка, избягвайте тези действия във времето, в което сте, в залата. Попаднете ли в тези капани, се лишавате от бързи и трайни резултати.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването