Сейнт Лусия – перлата на Карибско море

Топ забележителности

19.02.2018

Сейнт Лусия, известна и като Света Лусия, е островна държава в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. В южната част на острова има вулкан.

Сейнт Лусия – един приказен рай, който трябва да видите

Кастрийс е столица на островната държава Сейнт Лусия. Разположен е на брега на Карибско море. Градът е основан от французите през 1650 година. Големите пожари през 1927 година и 1948 година са разрушили голяма част от колониалната архитектура на столицата.

Значението си градът дължи на своето пристанище. То е важно за търговията, защото оттук се изнасят всички продукти. Основата на икономиката на страната са селското стопанство, туризмът, риболова.

Сейнт Лусия - перлата на Карибско море

Пристанището в Кастрийс

Канарскте острови (или Канаеви в Креол) се намират на западното крайбрежие на Сейнт Лусия. Това е малко рибарско селище и е сгушено по пътя на Западния бряг между Анс Ла Рей и Суфриаре.

Сейнт Лусия - перлата на Карибско море

Канарските острови

Суфриаре е град на западното крайбрежие на Сейнт Лусия, в източното Карибско море. Суфриаре е била първоначалната столица на Сейнт Лусия.

Сейнт Лусия - перлата на Карибско море

Суфриаре

Това са само една част от местата, които може да посетите, ако решите Сейнт Лусия да бъде избраната от вас дестинация за почивка.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.