Сам Смит: „Аз говоря за всички“

Певецът не желае да бъде ограничаван, когато става въпрос за това, че е гей

04.12.2014

Сам Смит не желае да бъде ограничаван, когато става въпрос за това, че е гей.

Сам Смит говори открито за сексуалната си ориентация в шоуто на Ellen DeGeneres

Певецът на „Stay with Me“ разкри, че е хомосексуален, точно преди излизането на дебютния си албум. Британската звезда се гордее със своята сексуалност и затова се чувства наранен, когато хората мислят за него по-друг начин.

„Аз съм певец и текстописец и се разстройвам понякога, защото не говоря за това твърде много.“, казва той по време на появата си в шоуто на Ellen DeGeneres. „Хората казват, че аз не искам да бъдат говорител на гей общността. Аз, разбира се го правя, но искам да бъда говорител на всички. Аз не искам различните по сексуалност хора да бъдат ограничавани.“

Домакинята на шоуто (Ellen DeGeneres), която също е лесбийка, изглежда е съгласна, че да си представител на малцинствена група, може да бъде предизвикателство.

„Аз съм на 22 години, което е добре. И все още се опитвам да разбера всичко навън“, отвърна Сам.

Сам Смит: "Аз говоря за всички"

Снимка: billboard.com

Докато обявяването на неговата сексуална ориентация беше новина за широката общественост, то тя не е за хората, които обичат Сам. Певецът разкрива пред водещата на предаването, че семейството му е знаело за сексуалната му ориентация още от неговата най-ранна възраст.

„Това се случи, когато бях на четири години“. „Майка ми ми каза, че е знаела, още когато бях на три. Някак си просто почувствах, че имам нужда да го спомена, преди да пусна записа, така че хората да знаят, за какво става дума. И да не си помислят след това, че го правя само за да бъда продаваем“.

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.