Самсунг представя Galaxy Gear Smart часовник

Анализаторите прогнозират, че до 2014 ще бъдат продадени около 5 милиона умни часовници

08.09.2013

Самсунг разкриха Galaxy Gear Smart часовник с цветен екран, който може да показва сигнали, да се използва за гласови повиквания и да стартира приложения. Вижте за какво говорим.

Представяме ви ревю на Galaxy Gear Smart часовник

Galaxy Gear Smart бе дългоочакван аксесоар, тъй като в момента, Самсунг е компанията генерираща най-много продажби от смартфони и дори победи компании като Microsoft, Apple и Google, представяйки такова устройство. От Самсунг го нарича “Модна Икона”.

Самсунг заявиха, че ръста на продажби, на телефонните аксесоари се е забавил, така че инвеститорите нетърпеливо искаха да видят дали могат да намерят друг успешен продукт.

Часовникът ще бъде пуснат в продажба от 25-ти септември, в Берлин, на изложение на технологиите.

Вижте още: Android Wear – “wearable” платформата на Google

“Въвеждането на Galaxy Gear Smart часовника не е изненада за индустрията, която чака Самсунг да победи Apple по харесвания, както и всички други известни марки на пазара“, сподели технологичния анализатор Крис Грийн.

Потребителите могат да бъдат малко разочаровани като разберат, че умният часовник трябва да се свърже към устройство като смартфон или таблет на Самсунг и не действа автономно. Подходът на фирмата е подобен на този на Sony, чийто умен часовник може да се свърже с всяко устройство с Андроид 4.0 или по-висока версия.

“Samsung се опитва да създаде своя собствена екосистема, така че защо да направим нещо, което носи стойност на някой друг?”, попита Каролина Миланези, анализатор в Gartner. “Въпреки, че цената на Galaxy часовникът е висока, там няма да бъдат големи маржове, тъй като има много технологии вътре в него.”

Самсунг напада Android пазара с Galaxy Gear Smart Watch

Самсунг Galaxy Gear Smart Watch

От Самсунг обявиха, че цената ще е около 300 долара, което го прави по-скъп от конкурента му Sony с около 70-80 долара.

Galaxy Gear разполага с 1.6 инчов (4 cm) LED дисплей, 1.9-мегапикселова камера, високоговорител и микрофон, има четири гигабайта вградена памет и несменяема батерия.

От Samsung заявиха, че часовникът може да се използва като начин да провеждаме телефонни си разговори, без да се налага да използваме телефона си.

Вижте още: Радостта от сърфинга – както никога не сте го виждали преди

Той идва с предварително инсталирани 10 различни опции и ще има около 70 приложения на разположение при пускането на пазара, включително Evernote, софтуер за водене на записки, eBay, социалната мрежа Path и няколко фитнес програми.

Анализаторите прогнозират, че до 2014 ще бъдат продадени около 5 милиона умни часовници. Но в действителност никой не е сигурен колко голям интерес ще бъде за потребителите.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.