Популярни SEO метрики

Позицията на сайта в търсачката и колко посещения има на ден

28.10.2014

След като ви запознахме с основите на SEO и SEM, както и каква е основната цел на SEO оптимизацията не може да пропуснем да споменем накратко и някои от най-популярните SEO метрики и да разубедим и последните хора, които все още мислят, че даден сайт няма нужда от SEO оптимизация.

Представяме ви някои от най-популярните SEO метрики:

Определяне на SEO целите – повишаване на посещенията на сайта ни;

Идентифициране на ключови думи и фрази, по които се търсят сайтовете;

Анализиране на конкуренцията;

Метрики:

Позицията на сайта в търсачката и колко посещения има на ден.

Популярни метрики:

Посетители;

– Външни линкове – тук отново е важно качеството, а не количеството. По-добре 5 качествени линка, отколкото 100 без никаква стойност.

– Колко домейна водят към нашия сайт и с какъв авторитет са те.

– Социални мрежи – нещо, което смело можме да заявим, че не можем без него. Facebook, Twitter, Google +, Linked In и т.н. Това са социални мрежи, които ни представят пред обществото и които ни помагат при изграждането на линкове към нашия уеб сайт.

– User Friendly уеб сайт – на никой не му е приятно да се лута в сайта, където даже не може да намери менюто, нали?

Може би все още ще има хора, които ще са негативно настроени към отделянето на средства за оптимизация на сайт, но предстои да пуснем цяла поредица от статии, в които ще ви разкажем и ще ви дадем полезни съвети, колко важно звено от бизнеса е това.

Оптимизацията е и като в реалния живот. Може да сме много добри, като хора, като специалисти, като характер, но ако никой не е чувал за нас, ако нямаме добри препоръки, ако никой не може да ни открие, то… всичко се обезсмисля.

Очаквайте скоро и статия за самия процес при създаване и оптимизация на уеб сайт.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването