Шано кецовете и Рената

Рената се включи в инициативата на списание VIP – Аз мога в България

29.03.2013

Представяме ви Шано кецовете и Рената

Здравей, Рената, радваме се, че се съгласи да се включиш в инициативата на списание VIP – Аз мога в България. Първо, представи се накратко за нашите читатели.

Казвам се Рената Велева, на 20 години съм. Пианистка съм по професия, но от скоро се занимавам с дизайна и изработката на кецовете под марка Shano.

Ти се занимаваш с дизайн. Това ли е твоята мечта или стана случайно?

Аз съм мечтател по природа и наистина, една от мечтите ми беше да имам марка за кецове и собствен бутик, но не вярвах, че ще ми се случи толкова бързо.

Това, с което се занимаваш, е уникално по рода си. Разкажи ни, кога и как се зароди идеята за „Шано Кецове“ и какво означава името на твоята марка.

Идеята за създаването на самата марка стана на облог с приятеля ми, който ме провокира да създам 4 модела и да ги кача във Facebook. За огромна моя изненада тези странни обувки се харесаха. Името е негово дело. Шано е жаргонна дума, която той използваше много често. И до ден-днешен не съм сигурна какво точно означава. За мен вече тази дума има едно много по-голямо и различно значение.

Иновативните Шано кецовете на Рената

Шано кецовете на 20 годишната Рената

Ренета говори за Шано кецовете пред Списание VIP

Историята на Шано кецовете

Ренета и нейните шано кецове

Как идва „музата“ на Рената от Шано кецове?

Чакаш ли да дойде вдъхновението или когато видиш чифт кецове, вече знаеш как ще изглеждат?

Обикновено си сънувам бъдещите модели или просто се събуждам с нова идея. Не разбирам значението на думите ”чакам да ми дойде музата”. Ако обичаш това, което правиш и си добър в него, винаги ще имаш вдъхновение. Самото творение те вдъхновява да създадеш следващото и да видиш до къде можеш да стигнеш.

За направата на уникалните кецове използваш необичайни за този тип обувки материали, като пера, бои, дантела. Това ли е твоята запазена марка – да създаваш синхрон между, на пръв поглед, несъвместими неща?

Да. Това е стилът ми и стила на марката ми. Правя обувки, които дори и аз не съм си представяла, че ще излизат от моите ръце.

Влагаш ли душата си в изработката на всеки чифт „Шано кецове“?

Аз влагам душа във всичко, което правя в живота си. Това е присъщо за мен. Смятам,че ентусиазмът към всяко едно действие, което извършвам, е задължителен. В това се крие и удоволствието от живота. Старая се да зареждам всеки кец с положителна енергия и вярвам, че така клиентите ми носят кецовете с усмивка.

Всеки модел е уникален и изглежда доста трудна работа да се направи. Сама ли изработваш своите кецове или си имаш екип?

До скоро се борих с всичко сама, но от скоро имам помощник. Една страхотна дама, с голям опит в обущарството много ми помага, за да успявам да изработвам обувките на всички клиенти. Благодаря за търпението на всички клиенти, които чакат понякога и по цяла седмица поръчките си.

Шано кецовете на Ренета Велева

Идеята за Шано кецове

Как се зароди бизнесът от хобито? Според твоята фейсбук страница, „Шано кецове“ се продават в два бутика и онлайн магазин.

Самите почитатели създадоха бизнеса. Когато толкова много хора искат да имат от обувките, които правиш, е неизбежно. Горда съм с това, че бизнесът е изцяло изграден от мен, без финансовата подкрепа на други хора. Постепенно успях да спестя пари за материали, реклама, а вече и магазин.

Как виждаш бъдещето си, ще продължаваш ли да правиш „Шано кецове“?

Все още нямам дарбата да предвиждам бъдещето, но си пожелавам още по-добри модели и подкрепата на хората, които обичам.

Имаш ли си дизайнер – вдъхновител, независимо дали става въпрос за обувки, или дрехи?

Никога не съм имала идол в живота. Харесвам различни неща у много дизайнери, но се старая да правя нещо различно и да не подражавам на никого.

Ти участваш в каузата „Аз мога в България“, смяташ ли, че ти можеш в България или мислиш, че те ограничава, по някакъв начин?

Смятам, че всеки може в България, стига да иска! Ако знаеш какво искаш, ако си работлив и искаш да го постигнеш, няма кой да те спре.

Какво е твоето послание към читателите на Списание VIP?

Бъдете Шано! (каквото и да означава това)

Facebook: Шано кецове

Присъедини се към мисията на Списание VIP

Присъедини се към мисията на Списание VIP

Етикети:

За автора

Списание VIP