The Shard – поглед от високо

29.08.2013

The Shard - поглед от високо

The Shard (Shard of Glass) е най-високата сграда в Европейския съюз, с изключителните 310м. Един от новите символи на Лондон и изключително атрактивна туристическа атракция. Сградата е проектирана от италианския архитект Рензо Пиано, открита официално на 5 юли 2012 година.

 

The Shard - поглед от високо

Вертикалният град, както още се нарича, се състои от офиси, ресторанти, Shangri-La Hotel, резиденции и на върха – ГЛЕДКАТА!

Галериите (стъклени) са разположени на етажи 68, 69, 72. Единственото място от което можете да видите Лондон в целия му блясък (360 градуса периметър). Гледката е зашеметяваща. За да и се насладите отдалеч (пред монитора), може да разгледате уникалната галерия, разположена на официалния сайт на The Shard.

(http://the-shard.com/views/360.html)

Уникалната по рода си конструкция е отворена за посетители през цялата година, като часовете за посещение може да видите отново на сайта.

5 звездната перла на кулата – Shangri-La хотел, все още не е официално отворен, носи със себе си полъх на лукс и изтънченост. А гледката от етажи 34-52 – зашеметяваща!

The Shard – едно от местата, които си струва да посетите в Лондон.

Автор: Виолета Петрова
Снимки: the-shard.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.