Щастлива връзка за не толкова добра физическа форма

Или как се поотпускаме след като намерим половинката си

30.09.2016

Всички познаваме поне един човек (може би дори самите ние), който как да кажа… не се грижи толкова за външния си вид, след като е намерил своята половинка. И за това има много разумно обяснение – когато вече срещнем Единствения/та, се успокояваме, че ни харесват такива каквито сме. И това води до факта, че не се се отделя особено време и усилие за да се поддържа добрата форма и цялостен вид. Защо се случва така?

— Вече не се налага да впечатляваме никой

— Пропускаме фитнеса за да прекарваме повече време заедно

— Разменяме си лоши хранителни навици

И още много други оправдания, които след известно време ще ни накарат да се изплашим, когато случайно видим отражението си в някоя витрина.

Щастлива връзка за не толкова добра физическа форма

Ето какво имат да ни кажат и учените по темата.

Ново проучване проведено от Националния център за биотехнологии, САЩ, е открило, че щастието в любовта кара хората да наддават тегло. Изследователите са проследили 169 двойки в продължение на четири години. Двойките са били теглени два пъти в годината и са предоставяли подробности за общата удовлетвореност от семейния си живот. Проучването показва, че двойките, които имат щастливи взаимоотношения с любимия, са натрупали тегло, докато тези с не толкова успешните връзки не са наддали особено.

Щастлива връзка за не толкова добра физическа форма

Тренирайте заедно, останете заедно!

Обяснението за това е, че хората в стабилни и щастливи взаимоотношения вече са намерили своята половинка и не е необходимо да ги впечатляват повече. Те са уверени, че тяхната половинка ще е наоколо за дълго време. От друга страна двойките, които са недоволни от връзката си са по-склонни да останат привлекателни, тъй като най-вероятно ще си търсят нова половинка скоро.

Психологът Андреа Мелцер, който е ръководител на изследването, казва че двойките трябва да обръщат повече внимание на теглото си, тъй като това безхаберие може да доведе до сериозни здравословни последствия, като диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Така че, мили дами и господа, много се радваме ако сте в щастлива и успешна връзка, но не забаравяйте да обръщате внимание на здравето и добрия си външен вид. Бъдете отоговрни към половнинките си и към себе си!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.