Shelby GT350R – най-мощният мускул в историята

Това призвание принадлежеше на RT Charger Hellcat, но…

27.01.2015

През август миналата година ви запознахме с най-мощния сериен „американски мускул“ в историята, но явно няма нищо вечно. Пет месеца по-късно ще се наложи да ви запознаем с още един член на Shelby, който взима приза за „най-мощният мускул“ в историята. Само не се знае до кога. Shelby GT350R е истинско съвършенство, а както сами се досещате ключовото в автомобила е въпросното R. Това е пистова версия на GT350, лишена от всякакви излишни детайли. Задните седалки са премахнати, а инженерите търсят лекота във всеки един детайли, като използват въглеродни джанти.

Представяме ви Shelby GT350R – най-мощният мускул в историята до момента…

Най-мощното атмосферно Shelby разполага с 5.2-литров двигател с над 500 к.с под капака и над 600 Hm към задните колела. От фирмата все още продължават да крият точните резултати, но се очаква да са умопомрачителни за този ценови клас.

Shelby GT350R – най-мощният мускул в историята

Интериорът на Shelby GT350R

Едно от главните неща, с които се захващат инженерите на Форд е въглеродната диета и по-точно как да намалят теглото на автомобила. Те работят върху задния спойлер и аеродинамичните панели под колата, като намаляват теглото на автомобила до 60 кг. Окачването на автомобила също е „барнато“ – то е скъсено и приближава още повече автомобила до асфалта, което сваля и центъра на тежестта.

Вижте още: Новата топ версия на Cadillac Cts-V

От Форд правят „диетата“ още по-брутална, като премахват от борда климатика, аудио системата, стелките и дори резервната гума. Бихме го нарекли истински фанатизъм!

Shelby GT350R

Ford Shelby GT350R

За ценителите на лукса има и специален пакет, който ще ви върне на борд климатика, 8-инчовия LCD екран, навигацията и дори аудио системата, но няма точни данни какви поражения ще имате върху времената ви за обиколка.

В най-скоро време се очаква по-подробна информация за новото „зверче“ на Форд, а до тогава ни остава само да се насладим на прекрасната галерия.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването