Шоколадовата рокля

28.10.2013

Шоколадова рокля Всепризнатата дизайнерка Лоурън Смит комбинира две от най-обичаните за нея неща, модата и шоколада в едно. Създавайки апетитен шедьовър, дизайнерката от Единбург смая всички с произведението си. Шоколадовата рокля е била специално създадена по поръчка на Lindt, по случай националната седмица на шоколада. За направата на роклята са били необходими две седмици. Като 24 часа се е боядисвало на ръка, а самата рокля накрая тежи около 50 килограма. Това сподели Лорън, която е на 23 години и е студентка в колежа по изкуства в Единбург. Всичко това се случва и със съдействието на Стефан Брудерер, който е майстор на шоколадовите изделия.

Шоколадова рокля “Модата никога не е изглеждала по-вкусна” – споделя Брудерер. Лорън е била дълго преследвана от Брудерер, за да работят заедно, тъй като тя е в топ листа на дизайнери от университета. По-рано тази година печели първо място в конкурса на завършващите дизайнери. “Това беше толкова вълнуваща възможност. Не мислех, че съм в състояние да създам първата си шоколадова рокля” – споделя тя. “Lindt ми изпратиха много специален шоколад, от който да започна да експериментирам и да създам съвършенство.” “Започнах да мисля за цветовете и това, какво искам да добавя в дизайна. Те искаха нещо, което ще бъде наистина женствено, така започнах да играя наоколо с прости форми.Те искаха нещо съвсем изчистено и семпло. Исках да е изчистено и същевременно смело”.

Добавянето на лют пипер и оранжеви сегменти са част от суровините на повечето шоколади на Lindt. Асортиментът им е наистина богат и Лорън го е съчетала умело в роклята.
Роклята бе официално представена на световното изложение на шоколад в Лондон, където освен нейната рокля на модния подиум е имало и други шоколадови изненади.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването