Щастливият живот не е изграден върху извинения

Не подхранвайте неща, които не са ви нужни

20.10.2015

На ден чувам безброй извинения и оплаквания от най-различни хора, които са загубили мотивация за каквото и да е било. „Няма какво повече да постигна в работата си“. „Нямам никакво време да се самоусъвършенствам“. „Не мога да осъществя мечтите си, защото са прекалено трудни и непрактични“. Толкова е типично и човешко да се търси извинение във всяко едно нещо, което правим. И колкото повече извинения търсим, толкова повече завладяват ежедневието ни.

Вижте още: Ин и Ян баланс в живота

Приятели, животът е кратък. Не подхранвайте нещо, което не ви е нужно. Не правете нещо цял живот, ако то не ви прави щастливи. Отърсете се от нещата, които ви тежат и овладейте силите си. Правете това, което ви харесва и се борете за мечтите си, колкото и големи да са те.

Щастливият живот не е изграден върху извинения, затова забравете за тях

„Имаме четирийсет милиона причини да се провалим, но нито едно извинение“- Ръдиард Киплинг.

Ако искате да постигнете много в живота, то забравете за извиненията и оплакванията. Успелите хора не си служат с извинения, за да постигат целите си. Те постигат велики резултати с адски много труд и воля. Нито един щастлив живот не е бил изграден върху извиненията. Затова просто забравете за тях. В повечето случаи те са плод на вашата илюзия, създадени от вас самите, за да не свършите нещо, от което се страхувате. Ако не сте разбрали до сега, то зад всяко извинение се крие страх. Страх от промяна. Страх от неизвестното. Страх от провал. Страх от успех.

Днес може да бъде денят, в който да изгорите мостовете, водещи към извиненията ви. Днес може да е денят, в който ще надмогнете страховете си. Днес може да бъде денят, в който да тръгнете към възможността да имате един прекрасен живот. Днес може да бъде денят, в който да се превърнете в лидер без титла и да получите достъп до истинското си величие.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването