Sia с нов албум

Множество мелодии, които са били отхвърлени от големите поп звезди

30.09.2015

Sia: „Песните от новия ми албум, бяха отхвърлени от всички останали.“

Новият албум на Sia е съставен от множество мелодии, които са били отхвърлени от големите поп звезди.

39-годишната певица от Австралия стои зад хитове, като „Chandelier“ и написва песента на Адел – „Alive“, за предстоящото ново LP на британската певица.

Въпреки това, Адел не приема песента, което кара Sia да промени предназначението на текста.

Sia с нов албум, включващ парчета отхвърлени от най-големите поп икони.

„Написахме три песни за два дни и никоя от тях не се одобри, „Alive’ е една от тях.“, разкрива певицата пред Ryan Seacrest, по време на интервюто си за радио програмата му. „Аз й казах:“ Имаш ли нещо против, ако я дам на Риана? А тя отговори: „Да, но може ли да си взема вокала, защото не искам моят вокал да витае на демото“. И аз бях като, „Разбира се“. Така че, отидох и отрязах вокала и всичко в живота ми беше, като: „Ти не можеш да дадеш това на никого“.

Риана също отхвърли мелодията, така песента стигна до пускането си в новия албум на Sia.

В интервюто с Райън (което прилича на сцена от шоу – манекен на певицата бе поставен пред микрофона, докато в същото време звездата говори извън екрана, от друго място), Sia твърди, че името на албума ще бъде „This Is Acting“, защото не само, че звездата обикновено пише музика за други хора, но понякога и се чувства така, сякаш цялата й кариера се генерира от завоалираната перспектива, поради нуждата й от анонимност.

„Повечето от песните, ако даже не всяка една от тях, написах за други хора и те бяха отхвърлени. Като цяло това са песни, които не са написани от моя гледна точка, така че ги чувствам, като изиграни. Имам откази от Риана, Шакира, Бионсе, Деми Ловато и всички добри момичета, включително й Кейти Пери“, казва тя за мелодиите от „This Is Acting“, като отбелязва, че личната й персона също ще влезе в играта.

„Аз оценявам факта, че музиката ми е известена, но предпочитам да крия лицето си, така че да мога просто да живея нормален живот.“

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.