Силата на фантазията

Без труд и упоритост, трудно бихме постигнали целите си

25.12.2017

Силата на въображението е нещо могъщо. Макар и навярно много хора да отричат, силата на въображението може да спомогне много за сбъдването на нашите мечти и блянове. Разбира се, само с фантазия и без капка труд, няма как да се получат нещата. За да се получат нещата така, както на нас би ни се искало, въображението ни би ни помогнало, дори то и с мъничко.

Силата на фантазията – как тя помага на хората?

Силата на позитивното мислене – за сбъдването на всяка една цел и постигане на дадена мечта трябва да се работи усилено. Без труд и упоритост, трудно бихме постигнали целите си. Но, ако работим усилено и към това прибавим и силата на фантазията, биха се случили чудеса. Ако вярваме поне мъничко в тази теория, че използването на нашето въображение в правилна насока може да ни донесе нещо, би било чудесно. Затова би било хубаво да си помогнем и по този начин.

Силата на фантазията

Силата на позитивното мислене

Липсата на вяра в силата на фантазията – ако съществува тази силна въображаема граница между реалност и фантазия, не бихме могли да разчитаме на малко повече помощ, отколкото бихме могли наистина да получим от нашето съзнание и въображение.

Реалистът – навярно реалистът не би бил съгласен с това вярване и силата на въображението ни. Навярно той би сметнал това за глупост.

Песимистът – той ще отхвърли това вярване още на секундата. Той не би вярвал в такова нещо. Той би сметнал това вярване за нещо наистина невъзможно.

Оптимистът – навярно оптимистът би прегърнал тази идея и вярата в силата на фантазията. И навярно той би спечелил повече от реалиста и песимиста.

Всеки един от нас има различни вярвания. Така че това, което е правилно за нас, би ни помогнало по някакъв начин. Това, в което ние вярваме, би ни направило щастливи.
Но, ако оставим една вратичка отворена, макар и то да било и съвсем малка, може пък да не сбъркаме!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.