Силата на позитивните убеждения

Открийте я

03.07.2017

Тази тема е била засягана от много мотивационни оратори и е станала популярна през годините. Понастоящем сме в такава духовна революция, където все повече хора практикуват медитация и релаксация. Може би поради повишените нива на стрес, все по-често хората търсят начин да се отпуснат.

Положителното мислене става все по-популярно чрез масовите медии. Но все пак много хора все още не знаят какво точно се има предвид под фразата “позитивни твърдения”. Ето кратка дефиниция:

“Утвърждаването е нещо, което казвате или мислите. Много от това, което обикновено казваме и мислим е доста негативно и не ни създава добри преживявания. Трябва да преквалифицираме мисленето си и да говорим като положителни модели, ако искаме да променим живота си.” – Louise Hay

Позитивната нагласа ви носи ново начало и променя мисловните ви модели. Това обаче не е всичко, както ще научите по-долу.

Силата на позитивните убеждения

Бори депресията

Силата на позитивното мислене побеждава депресивните мисли. Депресията има много причинители, но те могат да бъдат изкоренени със силата на положителното мислене. Като изказвате положителни утвърждения, можете да промените процеса на мислене.

В Университета в Аризона са направени изследвания, които водят до някои интересни изводи. Положителните мисли могат да бъдат полезни като допълнителна форма на лечение за много депресирани пациенти. Още по-вълнуващо е, че за някои пациенти позитивните убеждения са били най-влиятелната част от процеса на възстановяване.

Някои от най-добрите, използвани за победа на депресията са:

# Аз съм силен # Животът иска най-доброто за мен # Обичам себе си и кой съм аз # Обичам себе си безусловно

За да се възползвате максимално от тези твърдения, трябва да ги повтаряте винаги, когато в ума ви се появи негативна мисъл.

Осветлява хората около вас

Положителните утвърждения помагат да мотивират хората около вас. Да бъдеш около положителни хора има преобразяваща сила. Много пъти сме депресирани, защото се борим със собствения си мисловен процес. Но ако бъдем заобиколени от хора с положителна енергия може бързо да променим начина си на мислене.

Силата на позитивните убеждения

Включете положителните утвърждения в живота си

Трансформира бизнеса

Мотивационните говорители, като Антъни Робинс, са направили милиони от писане за позитивността. Важно е да се отбележи, че са свършили чудесна работа и са променили живота на много хора. С други думи, има огромни пари в позитивните убеждения и бизнесът знае това.

Укрепва връзките

Чрез положителното утвърждаване е по-лесно да запазите връзките си с другите. Силата на позитивното мислене помага да се създават нови взаимоотношения и да се запазят старите такива. Може би това е така, защото позитивността променя начина, по който хората мислят.

Финални мисли

Силата на позитивното мислене и включването на положителни утвърждения в живота ви може да промени начина, по който виждате ситуациите. Удивително е колко бързо се развива тази практика.

Ако не сте започнали да включвате положителните утвърждения в живота си, време е да опитате!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.