Използване на системи за родителски контрол

Безплатни обучения

27.05.2015

В редица статии ви представяме обучения за родители, които ще се проведат във Варна. Темата е безопасността на децата онлайн. Обученията са част от инициативата “Безопасен интернет”, която се провежда с подкрепата на Дирекция ”Превенции”, Община Варна.

Използване на системи за родителски контрол в интернет – безплатно обучение за родители

На 29.05..2015 г., в 19:00ч., в Beehive Co-working Space-Varna /ул. “Генерал Колев” 54, ет.6/, ще се проведе безплатно интерактивно обучение на тема “Защита на децата онлайн”.

По време на обучението ще бъдат разгледани програми и техники за осигуряване безопасността и ограничаването на достъпа на децата до сайтове, игри и приложения с неподходящо съдържание. Ще бъдат дадени примери за настройки на някои антивирусни програми и ще бъде обяснено как се блокира достъпа до интернет или се задава определено време, в което детето може да го използва.

Интерактивното обучение ще разкрие как чрез стандартните инструменти на Windows може да се ограничава и контролира достъпът и използването на един компютър, без да има нужда да се инсталират допълнителни програми. Ще бъдат представени и най- важните настройки, които трябва да направите на вашия браузър и компютър, за да осигурите безопасно сърфиране в интернет на цялото ви семейство. Препоръчително е присъстващите да разполагат с преносим компютър по време на обучението.

Цел на инициативата “Безопасен интернет” е понижаването на риска от злоупотреба с личните данни във виртуалната среда. Чрез повишаването на уменията за работа в Интернет и информираността на родителите за опасностите, които виртуалната среда крие за техните деца, се очаква да бъдат преодолени голяма част от заплахите в Мрежата.

На официалната страница на проекта “Безопасен интернет”: http://www.safeinternet.eu са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Към тях са приложени и видео-лекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.