Скулптури на новото време

От Антъни Хоу...

22.08.2016

Антъни Хоу е американски скулптор, който създава футуристични произведения на пластичното изкуство като използва силата на вятъра.

Идейният творец е роден в Солт Лейк Сити, Юта и определя своите творби като кинетични скулптури или скулптури на движението.

Скулптури на новото време от Антъни Хоу

Творбите се раждат в резултат на умело и иновативно съчетание на художествено вдъхновение и механичната сложност.

За да се създаде подобна модерна скулптура са необходими парчета метал, създадени чрез сложен процес на дизайн, така че всяко едно от тях да се съчетава и да пасва  напълно с останалите и всички заедно да съставляват една обща хармонична пластика на движението.

Скулптури на новото време от Антъни Хоу

Творение на Антъни Хоу

Творбите се движат от силата на вятъра и създават усещане за преход във времето и пространството. Те сякаш идват от ново кибер измерение и носят в себе си спокойствие, съвършенство, новаторство и особен вид релаксация.

Вижте още: Изкуството на мозайката

Наред с това, те са още един опит на твореца да пресъздаде своята душевност, чувствата и мислите, които го вълнуват. Като всяка художествена и пластична творба и тази е продиктувана от търсенията на художника, които се простират  в измеренията както на философията, така и на чисто житейските въпроси.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването