SkyCycle – Лондон

Грандиозен план от мрежа с велосипедни алеи ще промени трафикът в английската столица

08.01.2014

Според проучвания едва 2% от населението на Лондон (над 8 милиона), ходят на работа с велосипед. Оказва се, че причината за това е несигурността на гражданите, относно безопасността. Натовареният трафик и не достатъчно широките ленти, определено са си причина за притеснение.

Променят условията за колоездачите благодарение на SkyCycle

Наскоро обявена колаборация между няколко организации и фирми, ще промени условията за колоездачите в Лондон. Грандиозният план SkyCycle – мрежа от велосипедни алеи, които ще бъдат изградени над съществуващите пътища, ще постави велосипедистите „в небето“.

Вижте още: Най-добрите градове за Сайклинг

Всяка алея ще може да обслужва по около 12 000 велосипедисти на час. Ако изчисленията се верни, времето за пътуване ще намалее с около 29 минути.

Изграждат велосипедни алеи в Лондон с проект на име SkyCycle

Изграждат мрежа от велосипедни алеи в Лондон

Това ще облекчи не само трафика, но и живота на лондончани, като оползотвори голяма част от пространството. Още един плюс е създаването на допълнителни пунктове, в натоварените райони, за вземане на колело под наем, което ще спомогне и за развитието и стимулирането на икономиката на британската столица. Освен това, разходите за този проект ще са в пъти по-малко, сравнени например с един план за изграждане на тунели или нови пътища за велосипедистите.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.