7 случайни неща, които научихме от Мондиал 2014

Няколко случайни факти, които научихме досега

17.06.2014

Намираме се в самото начало на световното първенство, а отборите експлодираха с много голове, противоречия и гафове.

Ето 7 случайни неща, които научихме досега на Мондиал 2014

1. Джаксън Мартинес е колумбиец – от британската медия “Brainiest Footballer”, явно са били твърде заети да направят кратко проучване за Мартинес и от къде идва той, и определиха голаджията за „недостатъчно“ добър футболист, който да започне атаката на забележете: Еквадор.

2. Всъщност Англия може да си подава топката – Англия има страхотни показатели и много високо съотношение на завършващите пасове до момента, с 89,5% от 267 точни паса.

3. Меси все още не е на ниво – като оставим на страна брилянтния солов гол, който вкара на Босна, Меси изглежда далеко от най-върховата си форма. Той все още не е доказал, че е голям играч на голям форум. Въпреки това, с прекрасен гол, като този срещу Босна има надежда в аржентинските фенове, че това може да е първенството на Лионел.

4. Gillette направиха огромни приходи от продажби на пяна за бръснене – каквато и да е тази пяна, проблемът с постоянното местене на топката, когато има свободен удар си остава факт. Явно това е временно решение, което ще спести доста от бюджета на FIFA.

7 случайни неща, които научихме от Мондиал 2014

Новата иновативна технология на FIFA

5. Goal Line технологията е просто… “wow” – “ГООЛ!! “Няма гол”, “Не, чакайте, има гол?”, “Да, определено е гол”, е малко объркващо, не мислите ли? Гледайте мача на Франция срещу Хондурас, ако не се сещате за какво говоря…

Вижте още: Пълно ръководство на всички 32 отбора в Бразилия

6. Не само английските рефери са толкова слаби – думата „съмнителен“ най-добре описва някои от решенията на реферите, дадени досега. Само вижте дузпата в първия мач, когато Деян Ловрен едва докосна Фред, но нападателят падна артистично и спечели 11 метров наказателен удар. Но това не е всичко. Двата отменени гола на Мексико?

7. Назначаването на Луис ван Гаал може да е уместно от страна на Ман Юнайтед – Луис ван Гаал има страховита репутация, като един от най-добрите треньори в света и това се потвърди срещу Испания. С липсата на ключов полузащитник, като Кевин Стротман, който пропуска Мондиала заради много тежка контузия, ван Гаал показа тактически ум и гъвкавост, като промени схемата на отбора на 3-5-2 с летящи крила и страхотната подкрепа на защитниците Янмаат и Блинд.

Случайни факти, които научихме от Мондиал 2014

ван Гаал е един от най-добрите мениджъри в света

Следва продължение…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването